Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Αν υπήρχε ιατρικό πρόβλημα μπορεί να σκεφτόμουν να αποσυρθώ

Τζο Μπάιντεν: Αν υπήρχε ιατρικό πρόβλημα μπορεί να σκεφτόμουν να αποσυρθώ
Reuters

Σιβυλλική δήλωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που τόνισε πως θα επανεξέταζε την απόφασή του να παραμείνει στην προεδρική κούρσα αν οι γιατροί του έλεγαν ότι έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

«Αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν και μου έλεγαν έχεις αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα» μόνο τότε ίσως αποχωρούσα από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο BET News.

Σε συνέντευξή του στο ABC News μια εβδομάδα μετά το ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, επέμεινε ότι μόνο ο «Παντοδύναμος Κύριος» θα μπορούσε να τον κάνει να εγκαταλείψει την κούρσα.

Ο Μπάιντεν αντιστάθηκε στις αυξανόμενες εκκλήσεις των Δημοκρατικών να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του μετά το ντιμπέιτ του περασμένου μήνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο δημιούργησε μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τη διανοητική του επάρκεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει πως θα  αποχωρούσε μόνο αν οι βοηθοί του του αποδείκνυαν ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον Νοέμβριο.

Από τότε έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τον εαυτό του επισημαίνοντας τις γνωματεύσεις των γιατρών του που δείχνουν ότι παραμένει ικανός για τη δουλειά.

Ο Κέβιν Ο’Κόνορ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, έγραψε τον Φεβρουάριο, μετά την ετήσια ιατρική εξέταση, ότι ο Μπάιντεν είναι ένας «υγιής, δραστήριος, εύρωστος, 81χρονος άνδρας που παραμένει σε θέση να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις