Δευτέρα, 8 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν – Εκλογές ΗΠΑ: Σφίγγει ο κλοιός – Άλλοι 4 Δημοκρατικοί βουλευτές ζήτησαν να αποσυρθεί από υποψήφιος

Τζο Μπάιντεν – Εκλογές ΗΠΑ: Σφίγγει ο κλοιός – Άλλοι 4 Δημοκρατικοί βουλευτές ζήτησαν να αποσυρθεί από υποψήφιος

Μονόδρομος μοιάζει η απόσυρση της υποψηφιότητας για άλλη μια θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ για τον Τζο Μπάιντεν. Οι φωνές μέσα στους Δημοκρατικούς πληθαίνουν και όπως αποκαλύφθηκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες (07/07/2024) τουλάχιστον τέσσερις  Δημοκρατικοί μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσαν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει να αποχωρήσει και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Στον Τζο Μπάιντεν στοίχισε η καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και έτσι οι βουλευτές Τζέρι Νάντλερ, Μαρκ Τακάνο (Ντ-Καλιφόρνια) και Τζο Μορέλ (Νέα Υόρκη) εξέφρασαν όλοι την άποψη ότι πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν.

Όλοι αυτοί οι βουλευτές μέλη βασικών επιτροπών της Βουλής και με μεγάλη επιρροή γνωστοποίησαν τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια ιδιωτικής τηλεφωνικής συνομιλίας με τον ηγέτη της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις, κορυφαίους ηγέτες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών και κορυφαίους Δημοκρατικούς στις επιτροπές.

Αυτοί οι 4 έρχονται να προστεθούν στους πέντε Δημοκρατικούς βουλευτές που κάλεσαν δημοσίως τον πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα του 2024 όταν τον είδαν να παραπαίει στο ντιμπέιτ και να χάνει τα λόγια του αλλά και τον ειρμό της σκέψης του. Παρά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Μπάιντεν στον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο ABC δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να συνεχίσει.

Ο Μπάιντεν, παρά την αυξανόμενη δημόσια πίεση, έχει πει ότι δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα.

«Επιτρέψτε μου να το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ: είμαι ο εν ενεργεία πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.  Είμαι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος. Παραμένω στην κούρσα», έγραψε ο Μπάιντεν στο X.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις