Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Ένας σπουδαίος Πρόεδρος που ηττήθηκε μόνο από τον χρόνο

Τζο Μπάιντεν: Ένας σπουδαίος Πρόεδρος που ηττήθηκε μόνο από τον χρόνο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είναι ένας σπουδαίος πολιτικός. Είναι ο άνθρωπος που αποκατέστησε την εικόνα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, μια εικόνα που είχε αμαυρώσει ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ απομονώνοντας την χώρα του αποχωρώντας από διεθνείς οργανισμούς, καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα, χτίζοντας τείχη.

Ο Τζο Μπάιντεν την κρίσιμη ώρα και βλέποντας ότι το αδιέξοδο ήταν ενώπιόν του έλαβε μια ιστορική απόφαση. Να κάνει πίσω. Να μην διεκδικήσει για ακόμα μια φορά την Προεδρία των ΗΠΑ γιατί ο μεγάλος του αντίπαλος δεν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά ο αμείλικτος χρόνος. Μια πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε πολλές πιέσεις τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να αποχωρήσει από την εκλογική κούρσα. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έκανε πίσω αλλά οι πιέσεις ήταν πολλές και αφόρητες ακόμα και από δικούς του ανθρώπους όπως ο Μπαράκ Ομπάμα δίπλα στον οποίο θήτευσε και ως αντιπρόεδρος.

Ένας σπουδαίος πολιτικός του καιρού μας χλευάστηκε όσο κανείς τώρα στο τέλος για την κατάσταση της πνευματικής υγείας του και αυτό είναι το χειρότερο για την υστεροφημία ενός πολιτικού με μεγάλη πορεία.

Ο Μπάιντεν ήταν εκείνος ο Πρόεδρος που ηγήθηκε των δημοκρατικών χωρών του πλανήτη απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ήταν εκείνος που στήριξε την Ουκρανία μέχρι το τέλος, εκείνος που δεν άνοιξε την πόρτα του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν δίστασε να επισημάνει την λάθος πορεία που πήρε το Ισραήλ του Νετανιάχου χάνοντας το δίκιο του σφυροκοπώντας ανηλεώς την Λωρίδα της Γάζας.

Μόνο ένας πολιτικός με χαλύβδινη στόφα μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα όπως για παράδειγμα να βγει μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού και να σώσει εκατομμύρια Αμερικανούς σε ένα σύστημα υγείας διαλυμένο από τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος καλούσε τους πολίτες να πιούν χλωρίνη για να σωθούν.

Και αυτό που πάντα θα τον διαχωρίζει από τον άνθρωπο που απόψε τον χαρακτήρισε ως τον χειρότερο Πρόεδρο των ΗΠΑ στην ιστορία, είναι ότι ο Τζο Μπάιντεν αποδέχθηκε την ήττα του – επαναλαμβάνω όχι από τον Τραμπ –  ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν την αποδέχθηκε ποτέ και εξαιτίας αυτής της στάσης του ζήσαμε μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία των ΗΠΑ, την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις