Site icon NewsIT

Τζο Μπάιντεν για τυφώνα Μίλτον: «Οι συνθήκες είναι επικίνδυνες, παραμείνετε μέσα, μην βγαίνετε στους δρόμους»

10.10.2024 | 18:39
Τζο Μπάιντεν για τυφώνα Μίλτον: «Οι συνθήκες είναι επικίνδυνες, παραμείνετε μέσα, μην βγαίνετε στους δρόμους»

U.S. President Joe Biden delivers remarks during a virtual briefing on preparations for Hurricane Milton at the White House in Washington, U.S., October 9, 2024. REUTERS/Nathan Howard

Αν και ο τυφώνας Μίλτον έχει απομακρυνθεί από την Φλόριντα και κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τον Ατλαντικό, ο Τζο Μπάιντεν έκρουσε ξανά τον κώδωνα για τις επικίνδυνες συνθήκες που κυριαρχούν στην κατεστραμμένη πολιτεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε έκκληση προς τους κατοίκους της Φλόριντα να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να μην βρουν έξω στον δρόμο.

«Τα κατεστραμμένα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, τα συντρίμμια και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες. Η βοήθεια είναι καθ’ οδόν, αλλά μέχρι να φτάσει, παραμείνετε σε ένα μέρος μέχρι να πουν οι τοπικοί υπάλληλοι να σας πουν ότι είναι ασφαλές να βγείτε έξω», έγραψε στο νέο του tweet ο πλανητάρχης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο τυφώνας Μίλτον που «χτύπησε» τη Φλόριντα έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9 ανθρώπους σύμφωνα με το nbcnews, έχει κόψει το ρεύμα σε πάνω 3 εκατ. σπίτια και έχει καταστρέψει όποια υποδομή βρήκε στο πέρασμά της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version