Site icon NewsIT

Τζο Μπάιντεν: Η οικογένειά του τον προτρέπει να παραμείνει στην προεδρική κούρσα παρά το βατερλό στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ

01.07.2024 | 11:46
Τζο Μπάιντεν: Η οικογένειά του τον προτρέπει να παραμείνει στην προεδρική κούρσα παρά το βατερλό στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ

Η οικογένεια του Τζο Μπάιντεν τον παρότρυνε να παραμείνει στην κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ενώ τα «βάζουν» και με τους συμβούλους του που τον προετοίμασαν για το ντιμπέιτ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με την οικογένειά του στο Καμπ Ντέιβιντ την Κυριακή (30.06.2024), με φόντο τις πιέσεις που του ασκούνται προκειμένου να αποσυρθεί από την εκλογική διαδικασία μετά την μέτρια εικόνα του στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, που ανέδειξε τα τρωτά του σημεία και προσκάλεσε ειδικούς, μέσα ενημέρωσης και ψηφοφόρους να τον καλέσουν να αποχωρήσει από την διεκδίκηση του προεδρικού θώκου.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, τα παιδιά και τα εγγόνια του, του είπαν ότι μπορεί ακόμη να δείξει στους Αμερικανούς ότι είναι ικανός να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Αν και η οικογένειά του φέρεται να αναγνώρισε ότι η απόδοση του Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ ήταν κακή, συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.


Από την πλευρά του, το Associated Press μετέδωσε ότι οι ισχυρότερες φωνές που παροτρύνουν τον Μπάιντεν να αντισταθεί στις πιέσεις, είναι η σύζυγός του, Τζιλ, και ο γιος του Χάντερ.

«Βολές» στους συμβούλους του 

Οι συγγενείς του προέδρου λέγεται επίσης ότι ήταν επικριτικοί για τον τρόπο με τον οποίο οι στενότεροι σύμβουλοί του τον προετοίμασαν για το ντιμπέιτ.

Οι πιέσεις για απόσυρση του Μπάιντεν εντάθηκαν με φόντο τη δημοσκόπηση του CBS, βάσει της οποίας μετά το ντιμπέιτ κατεγράφη άλμα 10 μονάδων (στο 46% από 36% τον Φεβρουάριο) στον αριθμό των Δημοκρατικών που πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν δεν πρέπει να είναι υποψήφιος πρόεδρος.


Το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν έχει αποδυναμωθεί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και οι ανησυχίες για την ηλικία του και τον χειρισμό των κρίσεων έχουν κλιμακωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν, ακουγόταν βραχνός ενώ έχανε τον ειρμό του αρκετές φορές καθώς μιλούσε μην μπορώντας σε κάποιες περιπτώσεις να ολοκληρώσει τις προτάσεις του.

Ο αντίπαλός του, Ντόναλντ Τραμπ, προέβη σε μια σειρά από ψευδείς δηλώσεις, μεταξύ των οποίων και ισχυρισμούς ότι στην πραγματικότητα κέρδισε τις εκλογές του 2020, τις οποίες ο Μπάιντεν δεν κατάφερε να αντικρούσει.

Πληροφορίες από Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version