Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Η πρώτη αντίδραση της συζύγου του, Τζιλ μετά την παραίτησή του

Τζο Μπάιντεν: Η πρώτη αντίδραση της συζύγου του, Τζιλ μετά την παραίτησή του
REUTERS

Αποσύρθηκε σήμερα (21.07.2024) από την προεδρική κούρσα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει την στήριξη της συζύγου του, Τζιλ Μπάιντεν.

Το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ), ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υποψηφιότητά του στην κούρσα για την προεδρία. Η σύζυγός του Τζιλ, Μπάιντεν, κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο X (πρώην Twitter) την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου και έδειξε με τον τρόπο της ότι τον υποστηρίζει.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, έβαλε στη λεζάντα του post της δύο καρδιές χωρίς να γράψει κάτι άλλο, δείχνοντας ότι είναι στο πλευρό του συζύγου της.

Στη συνέχεια προχώρησε σε δεύτερη αναδημοσίευση, στην οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ δίνει χρίσμα στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

«Συνεργάτες μου Δημοκρατικοί, αποφάσισα να μην αποδεχτώ την υποψηφιότητα και να επικεντρώσω όλες μου τις δυνάμεις στα καθήκοντά μου ως Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου. Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος για το κόμμα το 2020 ήταν να επιλέξω την Kamala Harris ως Αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει.

Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου και την υποστήριξή μου ώστε η Kamala να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί — ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε», έγραψε ο Μπίντεν στην δημοσίευσή του.

Η Τζιλ και ο Τζο Μπάιντεν είναι παντρεμένοι από το 1977 και έχουν αποκτήσει μία κόρη την Άσλεϊ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις