Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Κανείς δεν με πετάει εκτός της κούρσας – Θα πάω μέχρι τέλους

Τζο Μπάιντεν: Κανείς δεν με πετάει εκτός της κούρσας – Θα πάω μέχρι τέλους
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως δεν παραιτείται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν μετά από μια αιφνιδιαστική παρέμβαση σε τηλεδιάσκεψη με το προσωπικό της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί εις βάρος του μετά το ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Επιτρέψτε μου να το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ, όσο πιο απλά και ξεκάθαρα μπορώ: είμαι στην κούρσα… κανείς δεν με πετάει έξω. Δεν φεύγω. Είμαι σε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος και θα κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Ο Τζο Μπάιντεν θέλησε να εμφανιστεί ηγετικός και ενωτικός σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, ειδικά μετά την απογοητευτική εικόνα που είχε απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ στο ντιμπέιτ.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η οποία ακούγεται ως η πλέον πιθανή αντικαταστάτρια του πρόεδρου,σε περίπτωση πρόωρης απόσυρσής του, καθόταν δίπλα στον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης.

Δεν θα υποχωρήσουμε», διεμήνυσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε πως «θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του προέδρου μας. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε».

«Δεν υπάρχει κανένας με τον οποίο θα προτιμούσα να είμαι σε αυτή τη μάχη περισσότερο, από εσάς», είπε ο Μπάιντεν σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα στα στελέχη του.

«Ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν. Ας το κάνουμε αυτό. Εσείς, εγώ, ο αντιπρόεδρος. Μαζί», κατέληξε. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις