Site icon NewsIT

Τζο Μπάιντεν: «Καρέ» της γκάφας για τον Αμερικανό πρόεδρο σε μία ομιλία λίγες ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

02.11.2022 | 17:47
Τζο Μπάιντεν: «Καρέ» της γκάφας για τον Αμερικανό πρόεδρο σε μία ομιλία λίγες ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Σε νέες γκάφες υπέπεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μόλις λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές στη χώρα, τις οποίες είναι δύσκολο να κερδίσει, λέγοντας ότι ο γιος του πέθανε στο Ιράκ και ότι συνάντησε κατ’ ιδίαν τον «εφευρέτη» της ινσουλίνης.

Ο Τζο Μπάιντεν μιλούσε σε εκδήλωση στη Φλόριντα, κάνοντας για δεύτερη φορά λάθος για τον θάνατό του γιου του, Μπο, αφού είπε ότι πέθανε όταν υπηρετούσε στο Ιράκ ενώ ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μέριλαντ μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Μιλώντας για το Ιράκ, ο Τζο Μπάιντεν μπέρδεψε τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία με τα όσα συνέβησαν στο Ιράκ πριν από πολλά χρόνια. Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλούσε για τον πληθωρισμό στη χώρα και τόνισε ότι έχει «το χαμηλότερο ποσοστό από σχεδόν οποιαδήποτε μεγάλη χώρα στον κόσμο».

Ο πληθωρισμός και το λάθος με τον θάνατο του γιου του

Ωστόσο, οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα υπερβεί το 8,3% και ότι η οικονομική ύφεση θα είναι βαθύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Με αφορμή αυτό, μίλησε για την ιατρική περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση στα νότια της Φλόριντα, μπερδεύοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις συγκρούσεις στο Ιράκ, λόγω του γιου του.

«Μιλούν για τον πληθωρισμό… ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή λόγω ενός πολέμου στο Ιράκ και των επιπτώσεων στο πετρέλαιο και αυτού που κάνει η Ρωσία… με συγχωρείτε, τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος σε μία προσπάθεια να τα …μαζέψει, όμως τελικά τα έκανε χειρότερα.

«Σκέφτομαι το Ιράκ γιατί εκεί πέθανε ο γιος μου», υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν. Η σχέση του γιου του με το Ιράκ ήταν ότι ο Μπο Μπάιντεν ήταν μέλος μιας ετήσιας αποστολής εκεί και επέστρεψε στις ΗΠΑ το 2009 για να υπηρετήσει ως στρατιωτικός δικηγόρος σε ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς του Ντέλαγουερ. Πέθανε σε ηλικία 46 ετών το 2015.

Η γνωριμία με τον «εφευρέτη» της ινσουλίνης

Ακόμη, στην ομιλία του στη Φλόριντα, ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μια ακόμη γκάφα, αποκαλώντας «γερουσιαστή» το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς, πριν επισημάνει ότι γνώρισε κατ’ ιδίαν τον «εφευρέτη» της ινσουλίνης, της ορμόνης που παράγει το ανθρώπινο σώμα και ανακαλύφθηκε το 1921 για την αντιμετώπιση των διαβητών τύπου 1 και 2.

Αυτοί που απομόνωσαν την ινσουλίνη ήταν οι γιατροί Φρέντερικ Μπάντινγκ και Τσαρλς Μπεστ από τον Καναδά πριν από 101 χρόνια. Ειδικότερα, ο Φρέντερικ Μπάντινγκ πέθανε το 1941, ένα χρόνο πριν γεννηθεί ο Τζο Μπάιντεν, ενώ ο Μπεστ πέθανε το 1978, 5 χρόνια αφότου εξελέγη γερουσιαστής ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η δημόσια υγεία και η σωστή αναφορά στον θάνατο του γιου του

Στην ίδια ομιλία, ο Τζο Μπάιντεν συζητούσε για τις τιμές στα συνταγογραφημένα φάρμακα και αυτή τη φορά είπε τη σωστή αιτία θανάτου του γιου του. «Ο γιος μου, που πέθανε από γλοιοβλάστωμα σταδίου 4, το κόστος αυτών των φαρμάκων ήταν τεράστιο», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακόμη, προειδοποίησε τους ψηφοφόρους της Φλόριντα ότι η Κοινωνική Ασφάλιση και το Medicare θα μπορούσαν να καταργηθούν από τους Ρεπουμπλικάνους εάν πάρουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

«Πληρώσατε στην Κοινωνική Ασφάλιση όλη σας τη ζωή, την κερδίσατε, τώρα αυτοί οι τύποι θέλουν να την αφαιρέσουν», είπε ο Μπάιντεν, περιγράφοντας τα προγράμματα ως «υπό πολιορκία» από τους Ρεπουμπλικάνους . «Ποιοι στο διάολο νομίζουν ότι είναι;» διερωτήθηκε κάποια στιγμή ο Τζο Μπάιντεν.

Οι γκάφες που έχει κάνει κατά καιρούς

Την ίδια δήλωση περί… Ιράκ έκανε και πριν λίγες εβδομάδες ο Τζο Μπάιντεν, όταν στις 13 Οκτωβρίου είπε στο Κολοράντο ότι ο Μπο «έχασε τη ζωή του στο Ιράκ».

Επίσης, στις 28 Σεπτεμβρίου, έψαχνε μια… νεκρή βουλευτή, την Τζάκι Βαλόρσκι, σε μια εκδήλωση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της επισιτιστικής ανασφάλειας. «Τζάκι, είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» ρωτούσε ο 79χρονος πρόεδρος ενώ μάλιστα είχε συλλυπηθεί τους οικείους της μετά το τροχαίο δυστύχημα της βουλευτή.

Πριν 3 ημέρες, ο Τζο Μπάιντεν έκανε άλλη μια γκάφα σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια, ισχυριζόμενος ότι είχε επισκεφθεί «54 πολιτείες των ΗΠΑ» – ενώ όπως είναι γνωστό, υπάρχουν μόλις 50.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version