Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Ο Έλον Μασκ προβλέπει ότι θα τον στείλουν για ψάρεμα – Η ανάρτηση με το τρολάρισμα

Τζο Μπάιντεν: Ο Έλον Μασκ προβλέπει ότι θα τον στείλουν για ψάρεμα – Η ανάρτηση με το τρολάρισμα
Φωτογραφία: Reuters

Τη δική του καυστική φωνή, στις δεκάδες που «φωνάζουν» στον Τζο Μπάιντεν να κατέβει από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, ενώνει και ο Έλον Μασκ.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Έλον Μασκ, σε ανάρτηση του σήμερα Πέμπτη (18.07.2024), στο X (πρώην Twitter) σχολιάζει με διάθεση τρολαρίσματος τον Τζο Μπάιντεν γράφοντας:«Στέλνουν τον Μπάιντεν για ψάρεμα σύντομα».

Ανάρτηση που έρχεται ως συνέχεια με την είδηση ότι εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει πως αποσύρεται, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Το «αφεντικό» της Tesla, δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, σκοπεύει να προσφέρει περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα σε οργάνωση που υποστηρίζει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, την οποία χρηματοδοτούν ήδη άλλοι επιχειρηματίες του τομέα της τεχνολογίας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η οργάνωση «America PAC», η οποία ιδρύθηκε στα τέλη Μαΐου, όπως πιστοποιούν έγγραφα που υπέβαλε ως όφειλε στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή (FEC), συγκαταλέγεται στις λεγόμενες «super PACs» («επιτροπές πολιτικής δράσης»), νομικά πρόσωπα τα οποία τύποις δεν συνδέονται με κομματικές οργανώσεις ούτε εκστρατείες.

Δεν μπορούν να χρηματοδοτούν άμεσα κάποιον υποψήφιο, όμως ο νόμος επιτρέπει να επιδίδονται σε ενέργειες υποστήριξης όπως για παράδειγμα διαφημιστικές εκστρατείες, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.λπ..

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζέρναλ, η «America PAC» αφιερώνει τους πόρους της στην προσπάθεια να ενθαρρυνθούν συμπαθούντες των Ρεπουμπλικάνων σε πολιτείες που είναι πιθανό να αλλάξουν πλευρά και να ταχθούν υπέρ του κ. Τραμπ να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Αν οι προθέσεις του επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ατομικές δωρεές που έχουν γίνει ποτέ σε προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις