Site icon NewsIT

Τζο Μπάιντεν: Ο Μπαράκ Ομπάμα τον πιέζει να αποχωρήσει και να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του

18.07.2024 | 20:52
Τζο Μπάιντεν: Ο Μπαράκ Ομπάμα τον πιέζει να αποχωρήσει και να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πιέζει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή το 2024.

Ο  Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε σήμερα η Washington Post.

Ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν έχουν μιλήσει μόνο μία φορά μετά το ντιμπέιτ του προέδρου στις 27 Ιουνίου, αλλά τόνισε κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας ότι οι πιθανότητες του παλιού του συνυποψηφίου να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν «πολύ μειωμένες», ανέφερε η Washington Post.

Ο 44ος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι, αν και η κληρονομιά του Μπάιντεν ήταν σημαντική για τον ίδιο, μόνο ο πρώην αντιπρόεδρός του θα μπορούσε να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην κούρσα.

«Η εκστρατεία μας δεν επεξεργάζεται κανένα σενάριο όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν θα βρίσκεται στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Είναι και θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών», δήλωσε ο Κουέντιν Φουλκς, κύριος αναπληρωτής διευθυντής της εκστρατείας των Μπάιντεν-Χάρις.

«Ο πρόεδρος το έχει πει αρκετές φορές: θα παραμείνει σε αυτόν τον αγώνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη Τύπου αντιπρογραμματισμού στο Μιλγουόκι εν μέσω του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων. «Μιλάω με τον πρόεδρο κάθε μέρα σε κάποια μορφή. … Συνήθως με ελέγχει για κάποιο στατιστικό στοιχείο που έκανα λάθος».

Δημοκρατικοί: Πίεση να αποσυσθεί και το Σαββατοκύριακο

Στο μεταξύ, κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών εκτιμούν ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει εν τέλει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το πρακτορείο Axios.

Ο 81χρονος πρόεδρος, που βρίσκεται απομονωμένος «χτυπημένος» από τον κοροοϊό, παραμένει δημοσίως «χωμένος στο έδαφος», γράφει το Axios. Αλλά ιδιωτικά έχει παραιτηθεί από την αυξανόμενη πίεση, τις κακές δημοσκοπήσεις και τον αφόρητο έλεγχο που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του, όπως αποκαλύπτουν οι Δημοκρατικοί στο πρακτορείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version