Πέμπτη, 3 Οκτ.
26oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Η Μέση Ανατολή φλέγεται με τις ΗΠΑ μέσω του προέδρου τους Τζο Μπάιντεν να τονίζουν ότι ένα χτύπημα του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν δεν θα είχε την υποστήριξη τους.

Το σχόλιο του Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους έγινε την Τετάρτη (02.10.2024) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προέδρου των ΗΠΑ στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον τυφώνα στη Βόρεια Καρολίνα.

«Θα υποστηρίξατε μια επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν από το Ισραήλ;», ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου στον Μπάιντεν.

«Η απάντηση είναι όχι», ήταν τα λόγια του Αμερικανού προέδρου. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «θα συζητήσουν με τους Ισραηλινούς τι θα κάνουν».

Είπε επίσης ότι είχε διαβουλεύσεις με τους ηγέτες άλλων χωρών της G7 και όλοι συμφωνούν ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να απαντήσει, αλλά θα πρέπει να απαντήσει αναλογικά».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ, σε μια ενημέρωση, πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση από το Ιράν.

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να απαντήσει σε αυτό. Κάνουμε συζητήσεις για το ποια θα είναι αυτή η απάντηση». Μέχρι στιγμής, ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει καμία δημόσια ένδειξη για το πώς πιστεύει ότι το Ισραήλ πρέπει να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις