Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Η Μέση Ανατολή φλέγεται με τις ΗΠΑ μέσω του προέδρου τους Τζο Μπάιντεν να τονίζουν ότι ένα χτύπημα του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν δεν θα είχε την υποστήριξη τους.

Το σχόλιο του Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους έγινε την Τετάρτη (02.10.2024) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προέδρου των ΗΠΑ στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον τυφώνα στη Βόρεια Καρολίνα.

«Θα υποστηρίξατε μια επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν από το Ισραήλ;», ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου στον Μπάιντεν.

«Η απάντηση είναι όχι», ήταν τα λόγια του Αμερικανού προέδρου. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «θα συζητήσουν με τους Ισραηλινούς τι θα κάνουν».

Είπε επίσης ότι είχε διαβουλεύσεις με τους ηγέτες άλλων χωρών της G7 και όλοι συμφωνούν ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να απαντήσει, αλλά θα πρέπει να απαντήσει αναλογικά».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ, σε μια ενημέρωση, πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση από το Ιράν.

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να απαντήσει σε αυτό. Κάνουμε συζητήσεις για το ποια θα είναι αυτή η απάντηση». Μέχρι στιγμής, ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει καμία δημόσια ένδειξη για το πώς πιστεύει ότι το Ισραήλ πρέπει να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επαφές κορυφής για την Ουκρανία στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου – Οι συνομιλίες με τον Ζελένσκι και οι «χρησμοί» της Ρώμης
Οι διεθνείς ηγέτες που συνέρρευσαν για το τελευταίο αντίο στον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, βρήκαν την ευκαιρία, με πρώτον τον Τραμπ, να εξετάσουν τις πιθανότητες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι ξένοι ηγέτες παρευρέθησαν στον ύστατο αποχαιρετισμό προς τον Πάπα Φραγκίσκο
Η Μελάνια Τραμπ έχει γενέθλια και τα γιόρτασε «στον αέρα» με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Χρόνια πολλά Πρώτη Κυρία»
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε νωρίς από τη Ρώμη λίγο μετά την κηδεία του Πάπα για την κεράσει ένα ρομαντικό δείπνο στο Air Force One για τα 55α γενέθλιά της Μελάνια Τραμπ
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ αναχωρούν από την Ιταλία στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο