Παρασκευή, 11 Οκτ.
24oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Ξεκόλλα και ασχολήσου λίγο με τους κατοίκους της Φλόριντα»

Τζο Μπάιντεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Ξεκόλλα και ασχολήσου λίγο με τους κατοίκους της Φλόριντα»
Φωτογραφίες Reuters - Annabelle Gordon/Annabelle Gordon

Την κατάλληλη ευκαιρία για να επιτεθεί στην κυβέρνηση των Δημοκρατικών, βρήκε τις τελευταίες ώρες ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας έντονη κριτική στον Τζο Μπάιντεν για το πως διαχειρίζεται τα προβλήματα που προκάλεσε ο τυφώνας Μίλτον.

Ο πλανητάρχης και πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, μιλώντας για το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα σήμερα το βράδυ (10.10.2024), έστειλε ευθύ μήνα στον υποψήφιο Ρεπουμπλικάνο για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Κοιτώντας με νόημα την κάμερα, είπε: «Ξεκόλλα Τραμπ και βοήθα τους κατοίκους της Φλόριντα», σύμφωνα με το CNN.

Λίγη ώρα πριν την απάντηση του προέδρου της Αμερικής στον προκάτοχό του, ο 81χρονος πλανητάρχης ανακοίνωσε πως θα γίνει ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τον φονικό τυφώνα και η κυβέρνηση θα δώσει δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει.

Για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ στις οποίες υποστήριξε πως η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα δώσει μόνο 750 δολάρια ως βοήθεια στους πληγέντες, ο ίδιος χαρακτήρισε την συγκεκριμένη τοποθέτηση «περίεργη» .

Ερωτηθείς για το εάν μίλησε με τον προκάτοχό του για την εν λόγω παραπληροφόρηση, ο πλανητάρχης είπε: «Με δουλεύετε;». 

Αυτή τη στιγμή ο τυφώνας έχει απομακρυνθεί από τις ακτές της Φλόριντα, κατευθύνεται προς τον Ατλαντικό και έχει μειωθεί σε ένταση.

Παρά το γρήγορο πέρασμά του από την πολιτεία, έχει προκαλέσει τον θάνατο 10 ανθρώπων και έχει καταστρέψει πολλές υποδομές.

«Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τον πλήρη απολογισμό της ζημιάς αλλά γνωρίζουμε ότι τα μέτρα διάσωσης έκαναν τη διαφορά», είπε ο Τζο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο.

«Ο Αντιπρόεδρος Χάρις και εγώ είμαστε σε συνεχή επαφή με κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους. Προσφέρουμε όλα όσα χρειάζονται», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις