Πέμπτη, 12 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: «Θα κάνω την 11η Σεπτεμβρίου» – Ασύλληπτη γκάφα ανήμερα της 23ης επετείου

Τζο Μπάιντεν: «Θα κάνω την 11η Σεπτεμβρίου» – Ασύλληπτη γκάφα ανήμερα της 23ης επετείου
ΦΩΤΟ REUTERS/Mike Segar

Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αυτή τη φορά σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Όλα έγιναν όταν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε έναν σύντομο διάλογο με δημοσιογράφους ενώ επιβιβαζόταν στο ελικόπτερο «Marine One. Μια φράση του για την 11η Σεπτεμβρίου (ανήμερα και του debate ανάμεσα σε Τραμπ και Χάρις) προκάλεσε σάλο και νέα επικριτικά σχόλια.

Ο Μπάιντεν βρέθηκε στο Σημείο Μηδέν (σ.σ. όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι πάνω στους οποίους έπεσαν τα αεροπλάνα της American Airlines) και στο Εθνικό Μνημείο της πτήσης 93 στο Σάνκσβιλ, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων στην 23η επέτειο της τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Καθώς λοιπόν επιβιβαζόταν στο προεδρικό ελικόπτερο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Θα πάω στα γενέθλια της εγγονής μου στη Νέα Υόρκη. Μετά θα παρακολουθήσουμε το ντιμπέιτ και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα κάνω την 11η Σεπτεμβρίου».

 

Σάλος αντιδράσεων

Η νέα ασύλληπτη γκάφα του Τζο Μπάιντεν δεν άρεσε σε αρκετούς Αμερικανούς, ορισμένοι εκ των οποίων σχολίασαν στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) γράφοντας: «Αυτός ο τρομοκράτης γιατί είναι ακόμα έξω;» και «Μάλλον αποσύρθηκε από τις εκλογές για να γίνει τρομοκράτης στα γεράματα».

Επίσης, ορισμένοι ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί, καθώς υποστήριξαν ότι ο Μπάιντεν με τους Δημοκρατικούς αντιμετωπίζουν ως «δουλειά» και «ρουτίνα» την εθνική τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Πέθανε τόσος κόσμος, αλλά το βλέπει ως υποχρέωση» και «μακάρι να τελειώσει αυτό το τσίρκο γρήγορα», ήταν μερικές από τις αντιδράσεις που κατέκλυσαν τα social media.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις