Site icon NewsIT

Τζον Κέρι: Η Κίνα μπορεί να κατευνάσει την ένταση στη Βόρεια Κορέα

12.04.2013 | 15:40
Τζον Κέρι: Η Κίνα μπορεί να κατευνάσει την ένταση στη Βόρεια Κορέα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα έχει "τεράστια δυναμική" για να συμβάλει στο κατευνασμό της έντασης στη Βόρεια Κορέα η οποία, υπογράμμισε δεν θα γίνει δεκτή ως πυρηνική δύναμη από τη διεθνή κοινότητα.

Η βορειοκορεάτικη ηγεσία “οφείλει να προετοιμαστεί να ζει σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις και τα κριτήρια”, δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ.” Η Κίνα έχει τεράστια δυναμική για να κάνει τη διαφορά στο θέμα αυτό”, είπε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας χαρακτήρισε απαράδεκτη την πολεμική ρητορική που υιοθετεί εδώ και εβδομάδες η Βόρεια Κορέα και τόνισε ότι η Ουάσινγκτον ουδέποτε θα αποδεχθεί το απομονωμένο αυτό κράτος να γίνει πυρηνική δύναμη. “Η ρητορική της Πιονγκγιάνγκ είναι απλώς απαράδεκτη. Είμαστε όλοι ενωμένοι στο γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα γίνει δεκτή ως πυρηνική δύναμη”, τόνισε.

Την ίδια ώρα στο Τόκιο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι η Ιαπωνία είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιοδήποτε σενάριο μετά τις νέες απειλές που εξαπολύει η Βόρεια Κορέα.

“Γνωρίζουμε τις παρατηρήσεις τις οποίες διατυπώνει η Βόρεια Κορέα από τα μέσα ενημέρωσης και μέσω άλλων διαύλων. Δεν μπορούμε να τις σχολιάσουμε αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα πάρουμε όλα τα δυνατά μέτρα εξετάζοντας παν ενδεχόμενο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόρεια Κορέα: Γιατί οι επόμενες τέσσερις μέρες είναι κρίσιμες

Βόρεια Κορέα: Πύραυλοι στραμμένοι στον ουρανό και… συναγερμός παντού!

Γκάφα μεγατόνων! Η Γιοκοχάμα κήρυξε κατά λάθος πυρηνικό πόλεμο!

Βόρεια Κορέα: Ποιοί πύραυλοι μπορούν να φτάσουν που; Τα πραγματικά στοιχεία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version