Κόσμος

Τζον Κέρι: “Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να εκλέξουν ηγέτη στο Ιράκ”

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κάλεσε σήμερα από το Κάιρο τα μέλη της ιρακινής ηγεσίας να ξεπεράσουν τις θρησκευτικές τους διαμάχες, διαβεβαιώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν είναι υπεύθυνες για την κρίση που προκάλεσε η αστραπιαία επίθεση των τζιχαντιστών.

Ακόμη, ο Τζον Κέρι τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να “επιλέξουν” έναν ηγέτη για το Ιράκ, αλλά επιθυμούν ο ιρακινός λαός να βρει μία ηγεσία που θα είναι έτοιμη να εκπροσωπήσει όλους τους Ιρακινούς.

Αν και δεν έχει ζητήσει επισήμως την παραίτηση του σιίτη Νούρι αλ-Μάλικι, η Ουάσινγκτον που ήταν επικεφαλής της εισβολής στο Ιράκ το 2003 με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, κατηγορεί τον ιρακινό πρωθυπουργό ότι διεύρυνε με την πολιτική του το χάσμα ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αιφνιδιαστικά στην Αίγυπτο ο αμερικανός υπ. Εξωτερικών, Τζον Κέρι

Έτοιμος ο Κέρι για συνομιλίες με την Τεχεράνη για την κρίση στο Ιράκ

Πούτιν σε Μέρκελ: Αποσύρονται ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία

Τζον Κέρι: “Ήταν πιο απλά” κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

Ουκρανία: Ικανοποίηση ΗΠΑ για την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Κέρι αναμένει “άμεσες” αποφάσεις από τον Ομπάμα για την κατάσταση στο Ιράκ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θέλουμε πόλεμο με την Κίνα» λέει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – «Ο στρατός τους έχει πολύ μεγάλη παρουσία στο δυτικό ημισφαίριο»
«Θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές του Πεκίνου», προειδοποίησε, παράλληλα, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Pete Hegseth
Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό Κοινοβούλιο: Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Ο Κάρολος θέλησε να μιλήσει ιταλικά και απευθυνόμενος στους βουλευτές και γερουσιαστές υπογράμμισε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «ελπίζει να μην κατέστρεψε τη γλώσσα του Δάντη»
Ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά στο ιταλικό κοινοβούλιο