Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Τζον Λένον: Στο «σφυρί» τα γυαλιά του και φωτογραφίες από τα Abbey Road Studios

Τζον Λένον: Στο «σφυρί» τα γυαλιά του και φωτογραφίες από τα Abbey Road Studios
Φωτογραφία αρχείου - ΑΠΕ

Σε δημοπρασία τις 31 Ιουλίου 2024 στο Ην. Βασίλειο θα βγουν ένα από τα διάσημα γυαλιά του Τζον Λένον αλλά και μία συλλογή από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο διάσημο στούντιο ηχογράφησης του συγκροτήματος, «Abbey Road Studios».

Το ζευγάρι με τα στρογγυλά γυαλιά σε μπλε απόχρωση, που έδωσε ο Τζον Λέον σε έναν άνδρα που επισκεπτόταν τα Abbey Road Studios πρόκειται να πουληθούν στη δημοπρασία έως και 3.000 λίρες Αγγλίας.

«Ο νεαρός άνδρας είδε τα γυαλιά τοποθετημένα στο πιάνο και πήγε να τα πάρει, αλλά η τότε φίλη του που τον συνόδευε του είπε να τα αφήσει. Ο Τζον Λένον απάντησε τότε “εντάξει, μπορεί να τα έχει”», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Η εντυπωσιακή συλλογή από φωτογραφίες που θα βγει και αυτή στο «σφυρί», περιλαμβάνει 33 ασπρόμαυρα στιγμιότυπα που τραβήχτηκαν για το πασίγνωστο εξώφυλλο των Beatles, όπου οι 4 άνδρες φωτογραφήθηκαν να περπατούν στην ιστορική διάβαση πεζών στην «Abbey Road».

Η φωτογραφική συλλογή θα πωληθεί με τα πνευματικά δικαιώματα, από 200 ως 300 αγγλικές λίρες.

Ο φωτογραφικός «θησαυρός» περιλαμβάνει εικόνες των μελών των Beatles Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ και του Τζορτζ Μάρτιν, μουσικού παραγωγού, ενορχηστρωτή και συνθέτη.

Τα πολύτιμα αντικείμενα του Τζον Λένον, θα δημοπρατηθούν στο Farleigh Golf Club στην πόλη Σάρεϊ του Ην. Βασιλείου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις