Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Τζόρτζια Μελόνι: Κανείς δεν κέρδισε στη Γαλλία – Απλοϊκή η ερμηνεία ότι έχασε η Λε Πεν

Τζόρτζια Μελόνι: Κανείς δεν κέρδισε στη Γαλλία – Απλοϊκή η ερμηνεία ότι έχασε η Λε Πεν

Την δική της ερμηνεία για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία έδωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, από την Ουάσιγκτον που βρίσκεται για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η Τζόρτζια Μελόνι σημείωσε πως πρακτικά κανείς δεν κέρδισε στη Γαλλία και τόνισε πως: «Θεωρώ ότι η ανάγνωση που είδα να γίνεται από πολλούς, με έμφαση στην ήττα του Εθνικού Συναγερμού, είναι κάπως απλοϊκή. Αν θέλουμε να δούμε τι συνέβη στην Γαλλία, στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε»

«Είχαμε τρεις παρατάξεις. Καμία από αυτές δεν επιβλήθηκε, καμία δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει αυτόνομα. Θα δούμε τι θα γίνει, το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών αυτών είναι ότι δεν νίκησε κανείς», υποστήριξε.

«Θα δούμε τι θα γίνει με τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο οποίος δεν θα είναι εύκολος. Μπορώ να πω από προσωπική εμπειρία, ότι είναι πιο εύκολο να κυβερνήσεις όταν συνασπίζεσαι επειδή έχεις κοινές ιδέες παρά όταν συνασπίζεσαι επειδή έχεις κοινό εχθρό», συνέχισε.

«Σε ό,τι αφορά εμάς, είχαμε συνηθίσει, κάποτε, σε μια ασταθή Ιταλία, σε μια Ευρώπη που διέθετε – εννοώ κυρίως τις μεγάλες χώρες της – ιδιαίτερα ισχυρές κυβερνήσεις. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Διαπιστώνουμε ότι η Ιταλία διαθέτει πολύ σταθερή κυβέρνηση, σε μια Ευρώπη στην οποία υπάρχουν λιγότερο σταθερές κυβερνήσεις από την δική μας», είπε ακόμη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις