Κόσμος

Βαρκελώνη: Σοβαρά επεισόδια ακροδεξιών και αριστερών διαδηλωτών – Τραυματίες και συλλήψεις!

Βίαιες ταραχές στη Βαρκελώνη, τέσσερις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ακροδεξιάς και αντιδιαδήλωσης αυτονομιστών της Καταλωνίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και αστυνομικές πηγές από τη Βαρκελώνη, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις.

Το ακροδεξιό κόμμα Vox, που τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας, είχε οργανώσει διαδήλωση στην Πλάθα δ’ Εσπάνια για “να υπερασπιστεί μέχρι τέλους της ενωμένη Ισπανία”, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του, Σαντιάγο Αμπασκάλ. Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν περίπου 5.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία.

CATALONIA

Ταυτόχρονα, πολλά ριζοσπαστικά, αριστερά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν “κατά του φασισμού”.

Όταν οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στη διαδήλωση του Vox, εμποδίστηκαν από την αστυνομία και έστησαν αυτοσχέδια οδοφράγματα, ενώ πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

Catalunia

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν επίσης στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και μπουκάλια.

Την ίδια ώρα, ο Αμπασκάλ, ενώπιον των οπαδών του δήλωνε ότι “η Ισπανία δεν θα ανεχθεί να την καταστρέφουν”.

Catalunia

“Δεν θα αποδεχθούμε παρά μόνο την ήττα και τη συνθηκολόγηση του αποσχιστικού” κινήματος, πρόσθεσε ο ηγέτης της ακροδεξιάς που φιλοδοξεί να μπει στο ισπανικό κοινοβούλιο στις εκλογές της 28ης Απριλίου αλλά και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στις εκλογές του Μαΐου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος και πανικός μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας: «Σκέφτηκα ότι ήταν προοίμιο πολέμου»
Άγνωστα μέχρι τώρα τα αίτια - Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και στις επικοινωνίες - Εξετάζεται το σενάριο κυβερνοεπίθεσης - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Κόσμος στην Ισπανία ανεβαίνει με τις σκάλες μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία 3
Έκθεση – βόμβα για την αεροπορική τραγωδία στην Ουάσινγκτον: Η πιλότος του ελικοπτέρου αγνόησε εντολές πριν τη σύγκρουση με το αεροπλάνο της American Airlines
Άγνωστο γιατί η σμηναγός Rebecca Lobach δεν συμμορφώθηκε με τις κρίσιμες οδηγίες αλλαγής πορείας δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση - Ο ρόλος του συγκυβερνήτη της Andrew Loyd Eaves
Credit: mpi34
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «φρικτό γεγονός» την αυτοκτονία της Βιρτζίνια Τζούφρι – Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας
«Πρώτα είχε τροχαίο, τώρα λένε ότι αυτοκτόνησε; Μοιάζει σαν κάποιος να ήθελε να τη δει νεκρή» - Μυστήριο με τον θάνατο της Τζούφρι - Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη τραγωδίες θυμάτων του Επστάιν
Ντόναλντ Τραμπ