Δευτέρα, 7 Οκτ.
26oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρoλος: Διακόπτει τις χημειοθεραπείες του για 11 μέρες

Andrew Milligan/Pool via REUTERS
Andrew Milligan/Pool via REUTERS

Ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για την υγεία του βασιλιά Καρόλου καθώς σύμφωνα με μια ανακοίνωση που επικαλούνται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι γιατροί του έδωσαν το «πράσινο φως» για να διακόψει τη θεραπεία του για τον καρκίνο για κάποιες μέρες.

Οι γιατροί του βασιλιά Καρόλου του επιτρέπουν να «διακόψει» τη θεραπεία του για τον καρκίνο για 11 μέρες, προκειμένου να πετάξει στην Αυστραλία για μια υψηλού προφίλ βασιλική επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, οι γιατροί έκριναν ότι δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσει τη θεραπεία όσο θα βρίσκεται στην επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία αλλά και τα νησιά Σαμόα.
Μόλις επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει τον κύκλο των θεραπειών του.

Το βασιλικό ζευγάρι θα αναχωρήσει από το Λονδίνο για το Σίδνεϊ την επόμενη Πέμπτη όπου θα μείνει πέντε ημέρες πριν μεταβει στη Σαμόα την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου για μια κρατική επίσκεψη και συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.

Οι δύο διαδοχικές επισκέψεις χαρακτηρίστηκαν από τους θεράποντες ιατρούς του ως μια σημαντική δοκιμασία για την αντοχή του Βασιλιά Καρόλου, καθώς συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία για μια άγνωστη μορφή καρκίνου.

Ωστόσο, οι πηγές των Ανακτόρων τις οποίες επικαλείται η Daily Mail ανέφεραν ότι οι γιατροί επιτρέπουν να κάνει ένα διάλειμμα από τη θεραπεία του όσο λείπει.

«Ο Βασιλιάς θα λάβει θεραπεία μέχρι να πετάξει και θα συνεχίσει μόλις επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο προσωπικός γιατρός του θα τον συνοδεύσει στο ταξίδι, κάτι που είναι καθιερωμένη πρακτική για εν λόγω περιοδείες» σημειώνει η πηγή.

Οι βοηθοί του έχουν διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα του μονάρχη ήταν αρκετά ελαφρύ τις εβδομάδες πριν από τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Andrew Milligan/Pool via REUTERS

Σημειώνεται ότι από τoν Σεπτέμβριο ο Βρετανός μονάρχης έχει παρευρεθεί μόνο σε επτά κοινωνικές εκδηλώσεις εκ των οποίων μια αφορούσε το επικείμενο ταξίδι του στη Σαμόα, όπου και ξεδίπλωσε το ταλέντο του στον χορό των Σαμόα.

Adrian Dennis/Pool via REUTERS Adrian Dennis/Pool via REUTERS

Ο χορευτής και πρώην Σαμοανός επαγγελματίας παίκτης ράγκμπι Freddie Tuilagi ζήτησε από τον βασιλιά να χορέψει. Ο Κάρολος αποδέχτηκε το κάλεσμα, αφού πρώτα άφησε το ποτήρι του και ξεκίνησε το χορό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις