Τετάρτη, 16 Οκτ.
26oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Με σακούλες αίματος και γιατρούς το ταξίδι του στην Αυστραλία

Βασιλιάς Κάρολος: Με σακούλες αίματος και γιατρούς το ταξίδι του στην Αυστραλία
REUTERS/Russell Cheyne/File Photo

Ο βασιλιάς Κάρολος θα έχει μαζί του γιατρούς αλλά και σακούλες αίματος στην πρώτη του περιοδεία στην Αυστραλία μετά τη διάγνωση του καρκίνου. 

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας πρώτα τις βασιλικές τους υποχρεώσεις στην Αυστραλία πριν κατευθυνθούν στη Σαμόα για τη Συνάντηση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM).

Ο 75χρονος μονάρχης πρόκειται να συνεχίσει τη θεραπεία του για τον καρκίνο μέχρι να πετάξει, αλλά οι γιατροί του τού έδωσαν το πράσινο φως να σταματήσει για όσο λείπει στο μεγάλο ταξίδι του. Ωστόσο θα συνεχίσει να φροντίζει την υγεία του και θα προσαρμόσει το ταξίδι του για αυτό το σκοπό.

Τα μέτρα του βασιλιά Καρόλου για το τουρ στην Αυστραλία 

Ο μονάρχης συνοδεύεται πάντα από έναν γιατρό του Βασιλικού Ναυτικού στα ταξίδια του, ο οποίος θα έχει ερευνήσει εκ των προτέρων τα πλησιέστερα νοσοκομεία. Ο γιατρός μεταφέρει εξοπλισμό που περιλαμβάνει απινιδωτή και φάρμακα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης ότι εκτός από τους δικούς του γιατρούς, ο βασιλιάς θα υποστηρίζεται από ιατρικές ομάδες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Στην Αυστραλία, το πρόγραμμα του Καρόλου θα περιλαμβάνει μια ημέρα ανάπαυσης και δεν θα υπάρξουν βραδινές υποχρεώσεις.

Ο βασιλιάς Κάρολος ταξιδεύει με τις δικές του σακούλες αίματος που έχει πάντα μαζί του όπου κι αν πάει καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αν συμβεί κάτι θα μπορεί να βρει τον τύπο αίματός του στον προορισμό που θα βρίσκεται.

Χωρίς να σχετίζεται με τη θεραπεία του για τον καρκίνο, ο βασιλιάς Κάρολος έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πρήξιμο των χεριών του κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών.

Για να το καταπολεμήσει, ο βασιλιάς πρέπει να παραμένει ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια της πτήσης, να κρατά τα χέρια του υψωμένα πάνω από την καρδιά για να μειώσει τη ροή του αίματος στην πρησμένη περιοχή και να κάνει μασάζ, κάτι που ο γιατρός του μπορεί να βοηθήσει κατά την διάρκεια της πτήσης.

Αν και ο βασιλιάς Κάρολος ήθελε θα επισκεφθεί τη Νέα Ζηλανδία σε αυτή την περιοδεία, οι γιατροί του τον συμβούλεψαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα για να δοθεί προτεραιότητα στη συνέχιση της ανάρρωσής του, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ.

Πληροφορίες από Mirror και Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις