Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Γουίνδσορ χωρίς Χάρι και Μέγκαν

Βασιλιάς Κάρολος: Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Γουίνδσορ χωρίς Χάρι και Μέγκαν

Το πρώτο του χριστουγεννιάτικο δείπνο ως μονάρχης της Βρετανίας θα παραθέσει φέτος ο βασιλιάς Κάρολος, με το Μπάκιγχαμ να προετοιμάζεται σε πυρετώδεις ρυθμούς. Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν δεκάδες γαλαζοαίματοι, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας. 

Το επίσημο αυτό δείπνο πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Τετάρτη πριν από τα Χριστούγεννα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, λίγο πριν την αναχώρηση του ο μονάρχη της Βρετανίας για το Sandringham για την εορταστική περίοδο. Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι φέτος αυτή η παράδοση «σπάει» και το δείπνο που θα παραθέσει ο βασιλιάς Κάρολος διοργανώνεται στο Κάστρο του Γουίνδσορ. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή για την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Και αυτό γιατί αυτό το δείπνο θα αποτελεί την μεγαλύτερη «επανένωση» τους μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά θα είναι και η πρώτη μεγάλη οικογενειακή συγκέντρωση που πραγματοποιείται από το 2019, λόγω του κορονοϊού.

Με Άντριου, αλλά χωρίς Χάρι και Μέγκαν

Από την μεγάλη οικογενειακή συγκέντρωση ενόψει Χριστουγέννων, σύμφωνα με την Daily Mail, θα λείπουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ. Στο δείπνο όμως θα παρευρεθεί ο πρίγκιπας Άντριου, παρά τον «πονοκέφαλο» που έχει προκαλέσει στο Μπάκιγχαμ με τη σχέση. 

Και η Ελισάβετ ετοίμαζε δείπνο στο Γουίνδσορ

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγος του Καμίλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, έχουν φτάσει ήδη στο Κάστρο του Ουίνδσορ και επιβλέπουν τις τελευταίες προετοιμασίες για το χριστουγεννιάτικο δείπνο. Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας αναμένεται να απολαύσει ένα γεύμα με γαλοπούλα που εκτρέφεται στο Sandringham. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πέρυσι και η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ είχε προγραμματίσει να υποδεχτεί 50 μέλη της οικογένειάς της στο κάστρο του Γουίνδσορ όπου διέμενε τότε, αλλά το ακύρωσε λόγω φόβων για την παραλλαγή Όμικρον. Το χριστουγεννιάτικο δείπνο ακυρώθηκε επίσης τον Δεκέμβριο του 2020, όταν το Λονδίνο είχε αποκλειστεί και οι πολίτες καλούνταν να μην ταξιδέψουν στη χώρα λόγω κορονοϊού.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις