Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Βασιλική… εξαίρεση: Η Ελισάβετ θα παραστεί στην κηδεία της Θάτσερ

Βασιλική… εξαίρεση: Η Ελισάβετ θα παραστεί στην κηδεία της Θάτσερ

Ανάμεσα στους δυο χιλιάδες προσκεκλημένους που θα παραστούν στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ, την ερχόμενη Τετάρτη (17/4), θα είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση και να παραστεί, καθώς η μόνη περίπτωση παρουσίας της σε κηδεία πρωθυπουργού ήταν το 1965, όταν η χώρα πενθούσε για το θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Σύσσωμη η βρετανική κυβέρνηση, πρώην πρωθυπουργοί, ανάμεσά τους και ο Τόνι Μπλερ, πολιτικός κληρονόμος, κατά ορισμένους, της εκλιπούσης θα είναι παρόντες. Από τις τάξεις των βαρώνων των Τόρις θα παραστούν ο λόρδος Χεζελτάιν και ο λόρδος Χάου, που πρωτοστάτησαν στην εκδίωξη της Μάγκι το 1990.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία η Μάργκαρετ Θάτσερ ήθελε να συρρικνώσει σε μία κοινή αγορά δεν έχουν ενημερώσει ακόμη για τα πρόσωπα που θα τις εκπροσωπήσουν. Πάντως, οι δύο μεγάλοι συμπρωταγωνιστές που την συντρόφευσαν στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Χέλμουτ Κολ, δεν θα μετακινηθούν μέχρι το Λονδίνο επικαλούμενοι λόγους υγείας. Το ίδιο και η Νάνσι Ρίγκαν, η χήρα του μεγάλου της συμμάχου, του Ρόναλντ Ρίγκαν.
 
Παρωχημένες διασημότητες θα παραστούν επίσης στο γεγονός ενισχύοντας την αίσθηση του φλας μπακ. Ανάμεσά τους, η Τζόαν Κόλινς, που διακρίθηκε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο σίριαλ Δυναστεία, η Ντέιμ Σίρλεϊ Μπάσεϊ, γνωστή ερμηνεύτρια των μουσικών θεμάτων πολλών τανιών του Τζέιμς Μποντ. Ο Λόρδος Λόιντ Βέμπερ, δημιουργός επιτυχημένων μιούζικαλ, όπως η Εβίτα, η δημιουργός των γνωστών τσαντών που συμπλήρωναν την γκαρνταρόμπα της Θάτσερ Ανια Χίντμαρτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξημέρωτα έκαναν πρόβα για την κηδεία της Θάτσερ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Ποσό μαμούθ για την κηδεία της Θάτσερ!

Οπαδοί της Λίβερπουλ για Θάτσερ: Δεν νοιαστήκαμε που πέθανες(ΦΩΤΟ)

Προτάσεις και αντιδράσεις για την οδό “Μάργκαρετ Θάτσερ” στο Παρίσι

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την Θάτσερ υπέγραψε ο πρωθυπουργός

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε