Δευτέρα, 14 Οκτ.
24oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Άγνωστες πτυχές της αποκαλύπτει η επί 18 χρόνια βοηθός της – «Ήταν φιλόξενη και γρήγορη οδηγός»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Άγνωστες πτυχές της αποκαλύπτει η επί 18 χρόνια βοηθός της – «Ήταν φιλόξενη και γρήγορη οδηγός»
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τολμηρή οδηγός, λάτρης της ταχύτητας, ντροπαλή και φιλόξενη. Έτσι περιγράφει την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ μία γυναίκα που εργαζόταν ως βοηθός της επί 18 χρόνια.

Η Samantha Cohen, 56 ετών, από τους πιο κοντινούς ανθρώπους της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ αποκάλυψε στη The Sunday Times μερικές λεπτομέρειες για την μονάρχη που, πέρα από έξυπνη, τετραπέρατη και αυστηρή, ήταν «παιχνιδιάρα», δίκαιη και πολύ καλή εργοδότης. 

Η αυστραλιανής καταγωγής βοηθός είπε ότι είδε για πρώτη φορά τη γυναίκα που θα γινόταν η μελλοντική εργοδότριά της κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αυστραλία το 1977.

Μαθήτρια στο Μπρίσμπεϊν εκείνη την εποχή, η Cohen δήλωσε ότι ήταν «πέρα για πέρα ενθουσιασμένη» με το γεγονός ότι την έβλεπε μπροστά της.

Δεν γνώριζε, βέβαια, τότε ότι θα εργαζόταν δίπλα της για σχεδόν δύο δεκαετίες και θα γινόταν επίσης «μία από τις πιο έμπιστες βοηθούς της».

Περιέγραψε τη βασίλισσα ως «απίστευτη» εργοδότρια, ενώ, μιλώντας για τη δική της δουλειά, είπε ότι προσπαθούσε να κάνει τη ζωή της Ελισάβετ «όσο το δυνατόν πιο εύκολη».

Η Cohen περιέγραψε επίσης τη σχέση της με τη βασίλισσα Ελισάβετ ως «γεμάτη σεβασμό», τονίζοντας πως η μονάρχης δεν έκανε ποτέ διακρίσεις και προσπαθούσε να είναι το προσωπικό της πάντοτε ευχαριστημένο.

«Δεν υπήρχαν αγαπημένοι. Ένιωθα ότι η δουλειά μου ήταν να κάνω τη ζωή της όσο πιο εύκολη γίνεται», είπε στους Sunday Times, προσθέτοντας ότι σε αντάλλαγμα, «η βασίλισσα ήταν ένα απίστευτο αφεντικό».

Μαζί με τα τρία της παιδιά μετακόμιζαν συχνά εκεί όπου βρισκόταν η βασίλισσα. Για παράδειγμα, περνούσαν τα καλοκαίρια στο Balmoral και τα Χριστούγεννα στο Sandringham στο Norfolk, όπου τους έδιναν ένα εξοχικό κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και δώρα με χειρόγραφες ετικέτες από τη βασίλισσα.

Περιγράφει τη βασίλισσα ως ένα «ντροπαλό» άτομο που ήθελε να είναι «μια γυναίκα της οικογένειας» καθώς και αρχηγός κράτους, η Cohen είπε ότι αγαπούσε την ιδιωτικότητα που απολάμβανε στο Μπαλμόραλ, αλλά της άρεσε να έχει καλεσμένους και να τους φιλοξενεί.

Λάτρευε την ταχύτητα

Η Cohen είπε ότι η βασίλισσα ήταν «τολμηρή», προσθέτοντας ότι «οδηγούσε γρήγορα τα αυτοκίνητά της γύρω από το Balmoral».

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με την Κοέν, ήταν ότι δεν έβαζε μπροστά το «εγώ» της και ότι παρόλο που ήταν ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο, «μισούσε τα φώτα της διασημότητας».

Ενώ έβλεπε τη βασίλισσα να είναι πιο ευτυχισμένη όταν ήταν εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με την Cohen, απολάμβανε επίσης τις περιοδείες στην Αυστραλία, καθώς τις έβρισκε πιο χαλαρωτικές «επειδή υπήρχε λιγότερο πρωτόκολλο».

Τον Μάιο του 2018, λίγο μετά τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, η βασίλισσα ζήτησε από την Cohen να εργαστεί για το ζευγάρι.

Αποχώρησε από τη βασιλική οικογένεια τον Οκτώβριο του 2019, μετά από 18 χρόνια εργασίας για τον θεσμό.

Δεν έχει σχολιάσει δημοσίως τις κατηγορίες για εκφοβισμό που περιβάλλουν τη Δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ – ισχυρισμούς που η δούκισσα αρνείται.

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις