Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Από τον Τσόρτσιλ στον Τζόνσον

Πρώτα στο Μπάκιγχαμ και μετά στη Ντάουνιγκ Στριτ: είναι η μέρα της «ενθρόνισης» του Μπόρις Τζόνσον, στον οποίο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δίνει την σκυτάλη της διακυβέρνησης και...του Brexit.

Έπειτα από μία συντριπτική νίκη έναντι του αντιπάλου του υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ στην ψηφοφορία για την ηγεσία των Τόρις, ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον θα γίνει σήμερα ο 14ος αρχηγός κυβέρνησης της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Τερέζα Μέι, αναγκασμένη να αποχωρήσει αφού απέτυχε σε όλες τις προσπάθειες να πείσει τους βουλευτές να επικυρώσουν την συμφωνία του Brexit πέρασε μία τελευταία νύκτα στην Ντάουνινγκ Στριτ. Προς το μεσημέρι θα παρουσιασθεί για μία τελευταία φορά στο κοινοβούλιο, όπως κάθε εβδομάδα, για να απαντήσει σε ερωτήσεις.
Στην συνέχεια, θα κάνει μία σύντομη ομιλία μπροστά από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ακριβώς εκεί όπου ανακοίνωσε την παραίτησή της στις 24 Μαΐου εκφράζοντας με δάκρυα στα μάτια την λύπη της που δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει το Brexit.

theresamay resignation

Στην συνέχεια, η Τερέζα Μέι θα κατευθυνθεί προς τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου θα παρουσιάσει επισήμως την παραίτησή της στην βασίλισσα Ελισάβετ για να επιστρέψει στα έδρανα της Βουλής των Κοινοτήτων, από όπου ως απλή βουλευτής «θα υποστηρίξει πλήρως» τον διάδοχό της. Στην συνέχεια, ο Μπόρις Τζόνσον θα γίνει δεκτός από την βασίλισσα, η οποία θα του αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και έπειτα ο νέος κάτοικος της Ντάουνινγκ Στριτ θα απευθύνει ομιλία και θα ανακοινώσει την σύνθεση της κυβέρνησής του.

queen

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος