Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παρευρεθεί τελικά στους αγώνες των Χάιλαντς για λόγους υγείας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παρευρεθεί τελικά στους αγώνες των Χάιλαντς για λόγους υγείας

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παρευρεθεί στους αγώνες των Χάιλαντς, αυτό το Σαββατοκύριακο για λόγους υγείας. Σύμφωνα με τις βασιλικές πηγές, η απόφαση ελήφθη για την καλύτερη «άνεσή» της, με τον πρίγκιπα Κάρολο, που συνήθως τη συνοδεύει, να παρευρίσκεται κανονικά.

Η καθυστερημένη ανακοίνωση έρχεται αφότου η Mail on Sunday ανέφερε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η βασίλισσα Ελισάβετ «εξέταζε προσεκτικά», εάν είναι έτοιμη να παρευρεθεί στην εκδήλωση, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τα ζητήματα της κινητικότητάς της.

Οι Αγώνες των Χάιλαντς, στους οποίους συμμετέχουν συχνά η βασίλισσα και ο πρωθυπουργός, είναι συνήθως το…  αποκορύφωμα στο ημερολόγιο της βασιλικής οικογένειας.

Ωστόσο, βασιλικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι υπήρχαν δύο βασικά ζητήματα όσον αφορά την παρουσία της βασίλισσας εκεί. Πρώτον, εάν μπορεί να πάει στους αγώνες και δεύτερον, ότι θα έπρεπε να κάθεται δημόσια και για μεγάλο χρονικό διάστημα για να τους παρακολουθήσει, κάτι που ίσως δεν είναι σε θέση να κάνει.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ένας εκπρόσωπος των Ανακτόρων είπε ότι η βασίλισσα θα ορκίσει τον νέο πρωθυπουργό της χώρας στο Κάστρο του Μπαλμόραλ της Σκωτίας , αντί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, εξαιτίας των ίδιων ζητημάτων κινητικότητας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις