Δευτέρα, 30 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Παίρνουν τίτλους πρίγκιπα και πριγκίπισσας τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ;

Βασίλισσα Ελισάβετ: Παίρνουν τίτλους πρίγκιπα και πριγκίπισσας τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ;

Πριγκιπικούς τίτλους μπορούν να διεκδικήσουν τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Άρτσι και Λίλιμπετ, καθώς μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ αλλάζουν οι βασιλικοί τίτλοι στην οικογένεια.

Σύμφωνα με τους κανόνες που θέσπισε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε’ το 1917 ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σημαίνει πως τόσο ο Άρτσι όσο και η Λίλιμπετ του πρίγκιπα Χάρι μπορούν να χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους. Συγκεκριμένα, ο κανόνας αναφέρει πως τα παιδιά ενός γιου βασιλιά έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται Αυτού Εξοχότητες. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης της η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι είχαν υποστηρίξει στην Όπρα Γουίνφρεϊ ότι η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να δώσει στον Άρτσι τον τίτλο του πρίγκιπα λόγω της φυλής του.

Η ίδια είχε τονίσει πως δεν έχει καμία προσκόλληση στους τίτλους, αλλά η ανησυχία της έγκειται στην ασφάλεια των παιδιών της. 

Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια είχε δηλώσει πως όταν γεννήθηκε ο Άρτσι Χάρι και Μέγκαν αποφάσισαν να λέγεται «Κύριος Άρτσι Μαουντμπάτεν – Γουίνδσορ» και όχι λόρδος ή δούκας, όπως είχε προταθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το 2021 κυκλοφόρησε η φήμη πως ο Κάρολος θα προσπαθήσει να μειώσει τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας όταν αναλάβει τα ηνία. 

Ωστόσο, ο μόνος τρόπος να το πετύχει αυτό είναι με βασιλικό διάταγμα, μέχρι τότε Άρτσι και Λίλιμπετ παραμένουν πρίγκιπες. 

Τόσο ο Χάρι όσο και η Μέγκαν σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τους τίτλους ευγενείας τους όταν μετοίκησαν στις ΗΠΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις