Κυριακή, 1 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Βασίλισσα Καμίλα: Κράτησε τσάντα που πήρε το όνομα της από την πριγκίπισσα Diana

Βασίλισσα Καμίλα: Κράτησε τσάντα που πήρε το όνομα της από την πριγκίπισσα Diana
Φωτογραφία - Reuters

Μετά τη στέψη της που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο 2023, η βασίλισσα Καμίλα έχει βελτιώσει το στιλ της στις εξόδους της, τόσο με την επιλογή των φορεμάτων, όσο και των αξεσουάρ. Γεγονός που πάντα την έφερνε σε σύγκριση με την πρώην σύζυγο του βασιλιά Καρόλου, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο βασίλισσα Καμίλα, αυτήν την εβδομάδα άφησε με το στόμα ανοιχτό τους βασιλικούς θαυμαστές της, με την επιλογή της να χρησιμοποιήσει μία καπιτονέ τσάντα, που πήρε το όνομα «Lady Dior» από την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η 76χρονη βασίλισσα, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την γκρι «Lady Dior» στο τουρνουά τένις στο Wimbledon που έγινε την Τετάρτη (10.07.2024) στο Λονδίνο.

Την συνδίασε με ένα ανοιχτόχρωμο κοστούμι που έφερε μία στάμπα καμηλοπάρδαλης από την  Άννα Βαλεντάιν.

Την επόμενη ημέρα την πήρε ξανά μαζί της για μία επίσκεψη στην Ουαλία, φορώντας ένα ροζ παλτό με ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο.

Η εμβληματική τσάντα κοστίζει πάνω από 5.000 ευρώ και διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα, πάντα με την χαρακτηριστική της καπιτονέ υφή.

Πώς πήρε η τσάντα το όνομα από την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η τσάντα σχεδιάστηκε πρώτη φορά το 1944 από τον Gianfranco Ferre που αντικατέστηκε τον σχεδιαστή του οίκου Dior, Marc Bohan. Την τσάντα εμπνεύστηκε από τις καρέκλες του Ναπολέοντα ΙΙΙ που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη επίδειξη του οίκου μόδας το 1947.

Αρχικά η τσάντα είχε ονομαστεί «Chouchou» που στα γαλλικά σημαίνει «αγαπημένη».

Την μεγάλη αλλαγή έφερε η πριγκίπισσα Νταϊάνα τον Σεπτέμβριο του 1995, όταν πήρε την τσάντα ως δώρο από την Bernadette Chirac, την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αγάπησε τόσο την τσάντα, που επικοινώνησε με τον Dior και την παρήγγειλε σε όλα τα χρώματα.

Αφού η πριγκίπισσα εθεάθη να την κουβαλά σε πολλές περιπτώσεις, ο Dior αποφάσισε να της δώσει το όνομα «Lady Dior», επειδή το παρατσούκλι της ήταν Lady Di.

Οι αντιδράσεις στα social media

Η επιλογή της βασίλισσας Καμίλα να χρησιμοποιήσει την τσάντα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, έφερε αμέτρητα σχόλια στα social media, με κάποιους να συμφωνούν και κάποιους φανατικούς θαυμαστές της Νταϊάνα, να την κατακρίνουν.

«Η Camilla με μια τσάντα LADY Dior είναι ένα μεγάλο όχι για μένα! Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι αυτή που έκανε την τσάντα εμβληματική», σχολίασε ένας θαυμαστής στην ανάρτηση της Royal Fashion Police στο Instagram σχετικά με το ντύσιμό της στο Wimbledon.

«Κι εγώ το σκέφτηκα αυτό. Είναι απαγορευτικό! Diana forever », συμφώνησε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος θαυμαστής πρόσθεσε, «Lady Dior!!! Πραγματικά; Δόθηκε το όνομα κατά τη χρήση από την Diana».

Στο X (πρώην Twitter), ένας άλλος θαυμαστής της Νταϊάνα το έθεσε πιο ωμά, γράφοντας , “Nooot camila Parker Bowls ή όπως άλλο είναι αυτό το όνομα μάγισσας, χρησιμοποιώντας μια Lady Dior”.

Πηγές φωτογραφίων Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις