Site icon NewsIT

Βέλγιο: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Ferrero που είχε κλείσει λόγω σαλμονέλας

17.06.2022 | 13:18
Kinder

Επαναλειτουργεί έπειτα από δύο μήνες το εργοστάσιο της Ferrero στο Αρλόν του Βελγίου, το οποίο έκλεισε τον Απρίλιο, καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα σε σοκολάτες. 

Την Παρασκευή (17.6.2022) οι υγειονομικές αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι έδωσαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία για δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών του εργοστασίου της Ferrero, το οποίο έκλεισε στις 8 Απριλίου μετά το σκάνδαλο με τη σαλμονέλα.

“Στη διάρκεια αυτής της περιόδου οι πρώτες ύλες καθώς και κάθε παρτίδα τροφίμων που παράγεται θα ελέγχονται. Τα προϊόντα θα μπορούν να βγαίνουν στην αγορά μόνο αν τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι σύμφωνα” με τα υγειονομικά πρότυπα, επεσήμανε η βελγική ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (Afsca).

“Από σήμερα το εργοστάσιο ξεκινά τη διαδικασία για το άνοιγμά του η οποία θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία των γραμμών παραγωγής σε μερικές εβδομάδες”, επεσήμανε η ιταλική εταιρεία.

“Η επαναλειτουργία αυτή ακολουθεί έναν καθαρισμό σε βάθος και ελέγχους για τη διατροφική ασφάλεια που διεξήχθησαν σε συνεργασία με την Afsca”, πρόσθεσε.

Το εργοστάσιο της Ferrero στην Αρλόν του Βελγίου είναι ένας μεγάλος χώρος παραγωγής όπου εργάζονται χίλιοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, “έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 1.800 έλεγχοι ποιότητας, 10.000 κομμάτια έχουν αποσυναρμολογηθεί και καθαριστεί”, ενώ έχει γίνει επένδυση για την εγκατάσταση “300 μέτρων νέων σωληνώσεων”.

Στις αρχές Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα, η εταιρεία ανακάλεσε όλα τα προϊόντα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιό της στην Αρλόν, αφού εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα δηλητηρίασης από σαλμονέλα τα οποία συνδέθηκαν με την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Τα προϊόντα που ανακλήθηκαν ήταν τα Kinder Surprise, τα Kinder Mini Eggs, τα Kinder Surprise Maxi 100 gr και τα Kinder Schoko-Bons σε όλες τις χώρες όπου είχαν διανεμηθεί ανεξαρτήτως ημερομηνίας παραγωγής.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών είχε ανακοινώσει στις 3 Ιουνίου ότι έχουν επιβεβαιωθεί 392 περιπτώσεις σαλμονέλας στις χώρες της ΕΕ και στη Βρετανία, ενώ άλλες 22 θεωρούνται πιθανές.

Εναντίον της Ferrero, που κατηγορείται ότι καθυστέρησε να αντιδράσει σε ένα πρόβλημα που είχε εντοπιστεί ήδη από τον Δεκέμβριο, έχουν κατατεθεί πολλές προσφυγές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μόλυνση στο εργοστάσιο της Αρλόν οφείλεται “σε ένα φίλτρο που ήταν τοποθετημένο σε μια δεξαμενή βουτύρου” και η οποία προήλθε “είτε από τις πρώτες ύλες είτε από ανθρώπους”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version