Τετάρτη, 2 Οκτ.
20oC Αθήνα

Βέλγιο: Έπιασαν 16 άτομα αλλά όχι τον φυγά Αμπντεσλάμ

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Την ώρα που οι Βρυξέλλες μοιάζουν πόλη φάντασμα, με γενικό αποκλεισμό, η αστυνομία του Βελγίου συνεχίζει τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του φυγά Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ενός από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία του Βελγίου συνέλαβε 16 αλλά δεν βρήκε τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Κατά τη διάρκεια 19 επιδρομών στις Βρυξέλλες, η αστυνομία πυροβόλησε ένα αυτοκίνητο αλλά δεν ήταν γνωστό αν οι επιβάτες του ήταν συνδεδεμένοι με τους καταζητούμενους, είπε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης τύπου το πρωί της Δευτέρας. Πρόσθεσε ότι εκτός από την πρωτεύουσα, ερευνήθηκαν και τρία σπίτι στη νότια πόλη Σαρλρουά.

Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και τη Σαρλρουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εθεάθηκε σε μία από αυτές.

Φωτογραφία Reuters

“Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν βρέθηκαν όπλά ή εκρηκτικά. Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ δεν βρέθηκε κατά τις επιδρομές,” είπε ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σύπτ, προσθέτοντας ότι “δεκαέξι άτομα είναι υπό κράτηση. Ο δικαστής θα αποφασίσει αύριο αν θα παραμείνουν υπό κράτηση”.

Την Κυριακή (22/11), ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε