Κόσμος

Βέλγιο: Ξαναρχίζουν οι πτήσεις της Brussels Airlines

Επαναφορά ορισμένων από τις πτήσεις της με αφετηρία τη 15η Ιουνίου ανακοίνωσε στο Βέλγιο η Brussels Airlines. Και αυτή η αεροπορική εταιρία δέχεται σφοδρό πλήγμα, όπως ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών από την κρίση του νέου κορονοϊού.

Η αεροπορική εταιρεία από το Βέλγιο σχεδιάζει μειωμένο αριθμό πτήσεων που θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς και την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το δίκτυο που θα εξυπηρετηθεί θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Εν αναμονή αυτής της επαναλειτουργίας, η εταιρεία πρόσθεσε ότι «έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας για την προστασία των επιβατών και του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».

Click4more: Η Αir France πετά ξανά προς Ελλάδα – Πότε θα γίνει η πρώτη πτήση

Η Brussels Airlines, η οποία εξυπηρετούσε περισσότερους από 80 προορισμούς πριν από την κρίση, ανέστειλε τις πτήσεις στις 21 Μαρτίου καθώς η πανδημία εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Lufthansa, τόνισε ότι χάνει από τότε ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

Την Τρίτη (12.05.2020) ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που σκοπεύει να μειώσει το ¼ του εργατικού της δυναμικού, καταργώντας σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας. Το «σχέδιο αποκατάστασης» προβλέπει «μείωση του στόλου» από 54 σε 38 αεροσκάφη, μια ποσοστιαία πτώση 30%. Για τη συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ αναμένεται την Παρασκευή (15.05.2020) στις Βρυξέλλες.

Μια συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί γύρω από την πρωθυπουργό της Βελγίου, Σοφί Βιλμές, παρουσία πολλών μελών της κυβέρνησης και του διευθύνοντος συμβούλου της Brussels Airlines, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην κυβέρνηση.

πηγή; ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεθάβουν νεκρούς και εγκλωβισμένους με τα χέρια τους από τα χαλάσματα του σεισμού στη Μιανμάρ - Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, κτίρια διαλύθηκαν
Ο ηγέτης χούντας στη Μιανμάρ ζήτησε από όλες τις χώρες να προσφέρουν βοήθεια - Έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 60 πτώματα από μοναστήρια και άλλα κτίρια στην Πινμάνα
Σεισμός στην Μιανμάρ και στην Ταϊλάνδη
Η κυβέρνηση Τραμπ μεθοδεύει απελάσεις μεταναστών με νόμο του 18ου αιώνα – Το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο
Στις 15 Μαρτίου εκδόθηκε προσωρινή εντολή για αναστολή απέλασης 200 ανθρώπων, μέλη της συμμορίας Tren de Aragua, κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ που βασίστηκε στον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Οι ΗΠΑ απελαύνουν φερόμενα μέλη του Tren de Aragua για να φυλακιστούν στο Ελ Σαλβαδόρ