Κόσμος

Βέλγιο: Πρωταθλητής Ευρώπης σε νέα κρούσματα κορονοϊού – Κορυφώνεται το 2ο κύμα

Το Βέλγιο παραμένει με την Τσεχία πρωταθλητές της Ευρώπης σε αριθμό νέων κρουσμάτων Covid19.  Αυτό δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκπρόσωπος για την διαχείριση της επιδημίας στη χώρα, Ιβ Βαν Λέτεμ.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες του πληθυσμού στο Βέλγιο πρέπει να συνεχισθούν για πολλές ακόμη εβδομάδες. Ωστόσο, εκτίμησε ότι ο αγώνας κατά της επιδημίας του κορονοϊού εξελίσσεται “προς την σωστή κατεύθυνση” στη χώρα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία του ιού στον κόσμο!

“Εδώ και λίγες ημέρες, διαπιστώνουμε, ευτυχώς, ότι οι αριθμοί κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ομοσπονδιακός εκπρόσωπος για την διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού στο Βέλγιο Ιβ Βαν Λέτεμ.

“Επιτέλους βλέπουμε την κορύφωση του δεύτερου κύματος”, είπε κάνοντας την εκτίμηση ότι αυτή η κορύφωση μπορεί να τοποθετείται στις 27 Οκτωβρίου, όταν καταγραφηκαν 22.171 νέα κρούσματα.

Στο Βέλγιο καταγράφεται πολύ ελαφρά μείωση των νέων κρουσμάτων, καθώς και εισαγωγών στα νοσοκομεία, και αυτό για πρώτη αφορά από τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική, καθώς και ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά “με μικρότερο ρυθμό”.

“Το ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα δεν σημαίνει ότι είναι καλά”, προειδοποίησε ωστόσο ο βέλγος αξιωματούχος. “Παραμένουμε με την Τσεχία οι πρωταθλητές της Ευρώπης σε αριθμό νέων κρουσμάτων”.

“Προφανώς δεν είναι η ώρα για να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες”, είπε ζητώντας “την διατήρηση του σημερινού ρυθμού τήρησης των μέτρων για πολλές εβδομάδες πριν μπορέσουμε να βρεθούμε σε συνθήκες σχετικής ασφάλειας”.

Το Βέλγιο ενίσχυσε στο τέλος του Οκτωβρίου τα περιοριστικά μέτρα για έξι εβδομάδες. Σε αυτά περιλαμβάνεται το κλείσιμο των μη αναγκαίων καταστημάτων (όλων εκτός των καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων και των βιβλιοπωλείων), ενώ για τις επιχειρήσεις ισχύει ο κανόνας της εξ αποστάσεως εργασίας όπου αυτό είναι δυνατόν.

Η χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά σήμερα 7.282 νοσηλευόμενους ασθενείς, ανάμεσά τους 1.428 σε μονάδες εντατικής φροντίδας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έσοδα ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ από τις συναυλίες των Coldplay που παρακολούθησαν 200.000 κόσμου
Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα
Ο τραγουδιστής των Goldplay Κρις Μάρτιν
Η αγκαλιά του Πάπα Φραγκίσκου στον μικρό Εμάνουελ που έκλαιγε για τον νεκρό άθεο πατέρα του
Το παιδί, που ονομάζεται Εμάνουελ προσπαθεί να κάνει μια ερώτηση στον Πάπα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην ενορία του Αγίου Παύλου του Σταυρού στη Ρώμη τον Απρίλιο του 2018
Ο Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιάζει τον μικρό Εμάνουελ