Το Βέλγιο τίμησε τους υγειονομικούς που μάχονται κατά του κορονοϊού. Φόρεσε στο διάσημο μπρούτζινο άγαλμα “Μάνεκεν Πις” μία λευκή ιατρική μπλούζα αλλά και μία προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του.
Το άγαλμα – σήμα κατατεθέν στο Βέλγιο αναπαριστά ένα αγόρι που… ουρεί και είναι, επίσης, σιντριβάνι, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.
Brussels honours health workers by dressing up famous statue https://t.co/hvwoNP8hG0 pic.twitter.com/5RbEwDwIUh
— Reuters UK (@ReutersUK) September 5, 2020
“Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όχι μόνο στους γιατρούς και στις νοσηλεύτριες / στους νοσηλευτές αλλά και στις καθαρίστριες / στους καθαριστές, σε όλες τις δουλειές σε ένα νοσοκομείο”, δήλωσε ο Μαρκ Γκέμπελ, μέλος της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του ηλικίας 400 ετών αγάλματος.
“Όλοι έχουν πάρει ρίσκα… έχουν κάνει σπουδαία δουλειά”, δήλωσε στο Reuters, μπροστά στο Μάνεκεν Πις.
Brussels honours health workers by dressing up famous statue https://t.co/wSletY0Ij5
— MTV English News (@MTVEnglishNews) September 5, 2020
Το Βέλγιο, ένα διεθνές σταυροδρόμι καθώς είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο κατά κεφαλήν ποσοστά θνητότητας από τον Covid – 19. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 9.901 σε σύνολο 87.174 μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό.
Facts for #BelgiumDay
— Adam Sharp (@AdamCSharp) July 21, 2020
5. Belgium once had chocolate stamps
4. Audrey Hepburn was born there
3. It gave us French fries (possibly) and The Smurfs
2. Light beer was served as part of school lunches until the 1970s
1. One of its most loved landmarks is a urinating boy, Manneken Pis pic.twitter.com/4m0IpqTLb9
Οι Βρυξέλλες συνηθίζουν να τιμούν ιστορικές φυσιογνωμίες, σταρ της ποπ, προσωπικότητες του αθλητισμού και εποχιακά έθιμα, ντύνοντας το Μάνεκεν Πις με ειδικές ενδυμασίες, οι οποίες στη συνέχεια φυλάσσονται σε ένα παρακείμενο μουσείο.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ