Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Βελιγράδι: Λεωφορείο μετατράπηκε σε σπίτι και οι άστεγοι κάνουν ντους και πλένουν τα ρούχα τους

Βελιγράδι: Λεωφορείο μετατράπηκε σε σπίτι και οι άστεγοι κάνουν ντους και πλένουν τα ρούχα τους

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο μια ΜΚΟ παρέχει βοήθεια σε αστέγους στη Σερβία. Τρεις φορές την εβδομάδα η οργάνωση Adventist Development and Relief Agency (ADRA) παίρνει το λεωφορείο της και πηγαίνει στο κέντρο του Βελιγραδίου και δίνει την δυνατότητα σε όσους το έχουν ανάγκη να κάνουν μπάνιο και να πλύνουν τα ρούχα τους. 

Μόνο στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, σήμερα υπάρχουν 7 χιλιάδες άστεγοι και ειδικά εν μέσω πανδημίας κορονοϊού η οργάνωση ADRA έχει βοηθήσει πολλούς από αυτούς. Ένα μπλε λεωφορείο λοιπόν τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μετατραπεί σε σπίτι και οι άστεγοι του Βελιγραδίου μπορούν να κάνουν ντους, να πλύνουν τα ρούχα τους αλλά και να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο επικεφαλής του project της ADRA, Igor Mitrovic, σημείωσε ότι τα μέλη της ΜΚΟ προσπαθούν να βοηθήσουν σε καθημερινή βάση περίπου 1.000 αστέγους. Οι περισσότεροι από αυτούς, όπως είπε στο AP, είναι άνθρωποι γύρω στα 50 που μένουν στους δρόμους και πλέον βρίσκονται στο περιθώριο. Η κατάσταση χειροτέρεψε με την πανδημία του κορονοϊού, προσθέτει. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και Associated Press

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις