Site icon NewsIT

Βελιγράδι: Σέρβος που ασπάστηκε το Ισλάμ ο δράστης της επίθεσης με τόξο στην πρεσβεία του Ισραήλ

29.06.2024 | 21:10
Βελιγράδι: Σέρβος που ασπάστηκε το Ισλάμ ο δράστης της επίθεσης με τόξο στην πρεσβεία του Ισραήλ

Νεαρός Σέρβος που ασπάστηκε το Ισλάμ είναι ο δράστης της επίθεσης με τόξο κατά του αστυνομικού φύλακα της πρεσβείας του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Πρόκειται για τον Μίλος Ζούγιοβιτς, εικοσιπέντε ετών, προσήλυτο από την πόλη Μλαντένοβατς, φέρει το θρησκευτικό όνομα Σαλαχούντιν και πρόσφατα μετακόμισε για να ζήσει στην πόλη Νόβι Πάζαρ» ανέφερε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Σερβία.

Σημειώνεται ότι στο Νόβι Πάζαρ και γενικότερα στην περιφέρεια του Σαντζάκ η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξάγει έρευνες και στην πόλη καταγωγής του δράστη, αλλά και στον τόπο κατοικίας του για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται περισσότερα άτομα στην τρομοκρατική επίθεση, όπως της χαρακτηρίζουν οι σερβικές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (29.06.2024) όταν ο δράστης εκτόξευσε βέλος κατά του αστυνομικού που βρισκόταν μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι και τον τραυμάτισε στον τράχηλο. Ο αστυνομικός κατάφερε να αντιδράσει, πυροβόλησε και σκότωσε τον επιτιθέμενο. Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, του αφαιρέθηκε το βέλος από τον τράχηλο και νοσηλεύεται στην εντατική.

Την στιγμή της επίθεσης κανένας από το διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας δεν βρισκόταν εντός του κτιρίου. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον τραυματία Σέρβο αστυνομικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version