Κόσμος

Βενεζουέλα: Δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα

Το νέο Σύνταγμα της Βενεζουέλας που θα καταρτιστεί από τη Συντακτική Συνέλευση θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα για να εγκριθεί από τον λαό.

«Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση θα εγκρίνει το κείμενο του Συντάγματος στο σύνολό του και θα ορίσει την ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», αναφέρει το άρθρο που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 545 μέλη της Συνέλευσης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, που έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις επειδή αποφάσισε να προχωρήσει στην εκλογή των μελών της Συνέλευσης διαλύοντας το κοινοβούλιο χωρίς να κάνει πρώτα δημοψήφισμα, έχει δεσμευθεί να ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων της χώρας για το νέο Σύνταγμα.

Η Συντακτική Συνέλευση προβλέπεται να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα δύο χρόνια. Αποστολή της είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1999 που καταρτίστηκε υπό την προεδρία του Ούγκο Τσάβες.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγορεί τον Μαδούρο ότι επιζητεί να ενισχύσει τις εξουσίες του και να παρατείνει τη θητεία του, η οποία κανονικά λήγει τον Ιανουάριο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη συγκεντρώσει 600 εκατ. δολάρια δωρεές: Ποιος είναι ο απώτερος στόχος του;
Πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί με αγωνία να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα αφού δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία
Ντόναλντ Τραμπ
Σε 44 νέες συλλήψεις για διαφθορά προχώρησε η αστυνομία στην Τουρκία - Χειροπέδες και στην ιδιαιτέρα του Εκρέμ Ιμάμογλου
Η σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος απορρίπτει τις κατηγορίες που του προσάπτονται, είχε προκαλέσει ένα κύμα αμφισβήτησης χωρίς προηγούμενο στην Τουρκία
Διαμαρτυρίες για τη σύλληψη Ιμάμογλου