Κόσμος

Βενεζουέλα: Το Σάββατο η ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Μεταγωγικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ θα μεταφέρουν περισσότερους από 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα από τα σύνορα με την Κολομβία.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται σε συντονισμό με την αντιπολίτευσης, όμως δεν θα προωθηθεί δια της βίας στη χώρα.

[read4more]

Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν σταλεί ήδη από τις ΗΠΑ και την Κολομβία και παραμένουν αποθηκευμένα στη μεθοριακή πόλη Κουκούτα όμως ο πρόεδρος στην Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αρνείται να δεχτεί τη βοήθεια αυτή.

Ωστόσο ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, είπε σε μια συγκέντρωση υποστηρικτών του την Τρίτη ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα μπει στη χώρα στις 23 Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά