Πέμπτη, 22 Αυγ.
33oC Αθήνα

Βιετνάμ: 6χρονος βρέθηκε ζωντανός στο δάσος 5 μέρες μετά την εξαφάνισή του

Βιετνάμ: 6χρονος βρέθηκε ζωντανός στο δάσος 5 μέρες μετά την εξαφάνισή του
REUTERS

Ένα εξάχρονο αγόρι που αγνοούνταν για πέντε ημέρες βρέθηκε ζωντανό βαθιά σε ένα δάσος του βορείου Βιετνάμ.

Ο μικρός Λαμ, ο οποίος ζει στη βορειοδυτική επαρχία Yen Bai του Βιετνάμ, έπαιζε με τα εννέα αδέρφια του, όταν άρχισε να περιπλανείται μόνος του στους λόφους και χάθηκε. Η εξαφάνισή του αγοριού δηλώθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου, όταν το παιδί δεν επέστρεψε σπίτι μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια του.

Ντόπιοι αγρότες τον εντόπισαν την Τετάρτη 21 Αυγούστου, που άκουσαν ένα παιδικό κλάμα ενώ καθάριζαν ένα χωράφι κανέλας κοντά στο δάσος. Το αγόρι βρέθηκε εξαντλημένο μέσα στο δάσος, λασπωμένο και καθισμένο δίπλα σε ένα θάμνο μανιόκας.

Σύμφωνα πληροφορίες, ο 6χρονος Λαμ εξήγησε ότι χάθηκε στο δάσος και όσο περισσότερο περπατούσε, τόσο έχανε τον προσανατολισμό του. Μάλιστα, βρέθηκε 6 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που χάθηκε ενώ είχε γίνει τόσο αδύναμος που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος.

«Είμαι τόσο κουρασμένος, δεν μπορώ να σταθώ όρθιος, παρακαλώ σήκωσέ με», είπε ο Λαμ, σύμφωνα με τον 52χρονο αγρότη Λι Βαν Νανγκ, που τον εντόπισε.

Ο Λαμ επέζησε με φύλλα, άγρια ​​φρούτα και νερό από ένα κοντινό ρυάκι, ανέφεραν αναφορές. 

Η μητέρα του παιδιού, η Λι Τι Πάι, μίλησε για την ανακούφιση που αισθάνθηκε στο VietnamNet: «Χάρηκα τόσο πολύ που ξαναβρέθηκε ζωντανός. Έκλαψα γιατί έδειχνε πιο αδύνατος και αδύναμος από πριν», είπε.

Οι αρχές της κοινότητας Λαμ Γκιάνγκ είχαν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού και άδειασαν έναν βάλτο γιατί φοβήθηκαν ότι μπορεί να είχε πέσει στα νερά, είπε ένας αστυνομικός.

Η αστυνομία είπε ότι ήταν «θαύμα» που βρέθηκε ο Λαμ ζωντανός: «Συγχαρητήρια που επέστρεψες με ασφάλεια στην οικογένειά σου», έγραψαν αστυνομικοί σε ανάρτηση στο Facebook.

Σχεδόν 200 άνθρωποι συμμετείχαν στις έρευνες. Τον Ιούνιο του 2023 στην Κολομβία, στο δάσος του Αμαζονίου, τέσσερα παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών βρέθηκαν ζωντανά 40 ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις