Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Βίντεο από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφος M-346 της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας – Νεκρός ο πιλότος

Βίντεο από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφος M-346 της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας – Νεκρός ο πιλότος

Στρατιωτικό αεροσκάφος M-346 της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας συνετρίβη σήμερα, Παρασκευή (12.07.2024) κατά τη διάρκεια πτητικής επίδειξης.

Το εκπαιδευτικό στρατιωτικό αεροσκάφος έκανε πρόβες για τις εκδηλώσεις της 30ής επετείου της Ναυτικής Ταξιαρχίας της Gdynia, στην Πολωνία, στις οποίες θα έκανε επίδειξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος δεν πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. H Πολεμική Αεροπορία της Πολωνίας εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Ωστόσο, τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media με τη συντριβή του M-346 είναι σοκαριστικά και ο καπνός από τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.

Εντύπωση προκαλεί ένα συγκεκριμένο βίντεο που φαίνεται πάρα πολύ κοντά από το σημείο της συντριβής και δείχνει τη σφοδρότητα με την οποία το εκπαιδευτικό αεροσκάφος πέφτει στο έδαφος.

Η ομάδα επίδειξης M-346, η νεότερη ομάδα ακροβατικών επιδείξεων της Πολωνίας, ιδρύθηκε το 2023 με τα νεοαποκτηθέντα αεροσκάφη της Leonardo. Η ομάδα αποτελείται από δύο πιλότους της Ομάδας Επίδειξης, τον Adrian «Chudy» Chudziński και τον Robert «Killer» Jeł, οι οποίοι είναι εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν δόκιμους στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας στο Dęblin. Και οι δύο έχουν πάνω από χίλιες ώρες πτήσης στο αεροσκάφος M-346 «Bielik».

Πέρα από τις επιδείξεις, το κύριο καθήκον τους στην 41η Αεροπορική Βάση Εκπαίδευσης είναι η πτητική εκπαίδευση για μελλοντικούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, που προορίζονται για τα F-16 και F-35.

 

Πηγή: Onalert

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις