Site icon NewsIT

Βιβλίο με τα αγαπημένα φαγητά μύθων της ιστορίας! – ΦΩΤΟ

29.09.2014 | 13:43
Βιβλίο με τα αγαπημένα φαγητά μύθων της ιστορίας! – ΦΩΤΟ

Δυο σουηδοί συγγραφείς ο Γιον Ρόνστρομ και ο Αντερς Έκμαν σκάλισαν την ιστορία και βρήκαν τα αγαπημένα φαγητά μύθων της ιστορίας ή φαγητά που σερβιρίστηκαν σε γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο και τα έκαναν βιβλίο!

Η αγαπημένη σαλάτα του Κερτ Κομπέϊν. Το γλυκό που σερβιρίστηκε στον γάμο του Τζων Κέννεντι με την Τζάκι Κέννεντι, τι έφαγαν ο Στάλιν με τον Τσώρτσιλ όταν συναντήθηκαν το 1945, το πιάτο που σερβιριστηκε λίγο πριν βουλιάξει ο Τιτανικός είναι μερικές από τις συνταγές που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο.

Η ιδέα προέκυψε όταν η κοπέλα του ενός από τους δυο συγγραφείς του μαγείρεψε λουκάνικα στην κατσαρόλα βασισμένα σε μια συνταγή που μαγείρευαν στον Χριστόφορο Κολόμβο όταν ανακάλυψε την Αμερική.

Τιτανικός

Τα τραπέζια είναι στολισμένα με ροζ τριαντάφυλλα και άσπρες μαργαρίτες. Η ορχήστρα παίζει Πουτσίνι και Τσαϊκόφσκι και σε ένα από τα τραπέζια κάθεται ο μεγιστάνας Μπέντζαμιν Γκούγκενχαϊμ. Είναι η πρώτη θέση του Τιτανικού. Του αβύθιστου θηρίου. Το κυρίως πιάτο είναι σολωμός ποσέ με μια ωραία σάλτσα μουσελίνας με κρέμα, ασπράδια αυγών, φρέσκο χυμό λεμονιού και βούτυρο. Κανείς δεν γνωρίζει ότι αυτό είναι το τελευταίο γεύμα τους.
Ο σολωμός μαγειρεύεται σε ζωμό από μαιϊντανό, θυμάρι, φύλλα δάφνης, νερό, ξύδι ή λευκό κρασί, κρεμμύδια, καρότα αλάτι και πιπέρι.

Είναι 10 Φεβρουαρίου του 1945. Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος φτάνει στο τέλος του και οι σύμμαχοι συναντώνται στην Γιάλτα για να ορίσουν τα νεα σύνορα του κόσμου.
Στο τραπέζι κάθονται ο Στάλιν, ο Τσώρτσιλ και ο Ρούσβελτ.

Πίνουν κρασί και βότκα, καπνίζουν πούρα και τρώνε μακαρόνια μπολονέζ. Η σάλτσα είναι: βοδινό κρέας ψιλοκομμένο με  πιπεριές ντομάτες και σάλτσα Worcestershire sauce.

Ο διαγωνισμός της Eurovision του 1974 έγινε στο Μπράιτον της Βρετανίας και νικητές αναδείχθηκαν κάτι παιδιά από την Σουηδία που δεν τους ήξερε κανείς τότε. Τους έλεγαν ABBA.

Πως το γιόρτασαν; Εφαγαν μιλφέϊγ.
Οι ABBA δεν χρειάζονται συστάσεις εκτός κι αν έχει γεννηθεί κανείς πολύ πρόσφατα…. Εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων για τρείς δεκαετίες και ένα από τα συγκροτήματα μύθους της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Το μιλφέϊγ δεν θέλει διαφήμιση…

Ο αυτοκράτορας του σασπένς με πάνω από 50 ταινίες και 5 υποψηφιότητες για όσκαρ, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ λάτρευε τις πίτες.
Και ειδικά μια συγκεκριμένη πίτα. Μάλιστα κάθε φορά που την παράγγελνε ζητούσε τρείς μερίδες και όταν τις έτρωγε δεν προλάβαινε ούτε ανάσα να πάρει.
Η πίτα αυτή αποτελείτο από ζαμπόν, κρεμμύδια, αυγά, αλάτι πιπέρι καγιέν και γάλα.

Ο τραγουδιστής των Νιρβάνα Κέρτ ΚομπέΪν μπορεί να αυτοκτόνησε στα 27 του χρόνια, όμως το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο πάνθεον της ροκ.
Από τα ημερολόγιά του αποκαλύφθηκε το πόσο δύσκολα περνούσε αλλά και ότι αγαπούσε το φαγητό.
Μάλιστα είχε γράψει την αγαπημένη του συνταγή για μακαρόνια με γαρίδες που του έφτιαχνε η μαμά του.
Ηταν πολύ απλή. Είχε γαρίδες, μαγιονέζα, κρεμ φρες, ανιθο, μουστάρδα, σκόρδο, πράσινες ελιές και σέλερι.

Η Ζακλίν Μπουβιέ, ήθελε κάτι εντυπωσιακό για επιδόρπιο στο γαμήλιο δείπνο της με τον Τζών Κέννεντι στις 12 Σεπτεβρίου του 1953 στο Ρόουντ Αϊλαντ.
Οι 1.200 καλεσμένοι έπρεπε να εντυπωσιαστούν. Όμως, έγιναν διάφορα πριν τον γάμο. Ο Τζων Κέννεντι έπεσε και γρατζουνίστηκε στο πρόσωπο σε μια τριανταφυλλιά λίγο πριν την τελετή και ο πατέρας της νύφης βρέθηκε λιώμα στο μεθύσι επίσης λίγο πριν την τελετή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Όμως το επιδόρπιο ήταν εξαίσιο. Μέσα σε έναν ανανά χώρεσαν: ακτινίδια, μάνγκο, ανανάς, μπανάνες, πράσινα μήλα, σταφύλια, νερό ζάχαρι και χυμός λάϊμ..

πηγη: DailyMirror

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο! Κοστίζει 11.500 ευρώ!

Η ατελείωτη λίστα των εραστών της Τζάκι Κέννεντι! Αποκαλύψεις – φωτιά

Αποκάλυψη! Η Μέριλιν Μονρό δεν αυτοκτόνησε – Tην δολοφόνησαν οι Κέννεντι με θανατηφόρα ένεση στην καρδιά!

Δολοφονία Κέννεντι: Μια από τις ημέρες ορόσημα που άλλαξαν τον κόσμο – ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ

Έσωσαν 40.000 σπάνιες φωτογραφίες των Κένεντι! – Τα αρνητικά καταστράφηκαν στους Δίδυμους Πύργους!

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version