Κόσμος

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αυξάνεται ο κίνδυνος για πραξικόπημα κατά του προέδρου της Ρωσίας

Ο κίνδυνος για πραξικόπημα σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν αυξάνεται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των βρετανικών “Times”.

Το δημοσίευμα παραθέτει δηλώσεις του Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων του Κρεμλίνου για την αποκάλυψη σκανδάλου κακοποιήσεων στις φυλακές. Ο Οσέτσκιν επικαλείται πληροφοριοδότη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος του μετέφερε -μέσω επιστολών- ότι το χάος και η δυσαρέσκεια έχουν κατακλύσει τις υπηρεσίες ασφαλείας μετά την αποτυχημένη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε στους Times, το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να μιλήσουν είναι ένα σημάδι της αυξανόμενης οργής τους προς τον Πούτιν, ο οποίος φέρεται να τους κατηγορεί για την αποτυχία της προσπάθειας της Ρωσίας να ανατρέψει την κυβέρνηση στο Κίεβο.

«Επί 20 χρόνια ο Πούτιν αποτελούσε εγγυητή της σταθερότητας στη Ρωσία. Οι αξιωματικοί της FSB, οι αστυνομικοί, οι κρατικοί εισαγγελείς, αυτοί οι άνθρωποι μέσα στο σύστημα, ήταν σε θέση να ζουν μια καλή ζωή» υπογράμμισε ο Οσέτσκιν στους Times.

«Για κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα που συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος, αυξάνεται η πιθανότητα εξέγερσης όσων βρίσκονται στις υπηρεσίες ασφαλείας».

Σημειώνεται πως η πηγή του Οσέτσκιν πιστεύεται ότι εργάζεται στο τμήμα ανάλυσης των ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού