Site icon NewsIT

Βλαντιμίρ Πούτιν: Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στην Ευρώπη αν απαντήσουμε στις επιθέσεις της Ουκρανίας σε πυρηνικούς σταθμούς

05.09.2024 | 12:32
Βλαντιμίρ Πούτιν: Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στην Ευρώπη αν απαντήσουμε στις επιθέσεις της Ουκρανίας σε πυρηνικούς σταθμούς

Russian President Vladimir Putin delivers a speech during a plenary session of the Eastern Economic Forum in Vladivostok, Russia September 5, 2024. Kirill Kazachkov/Roscongress Foundation via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.

Με νέες απειλές ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στην επίθεση της Ουκρανίας σε εδάφη της Ρωσίας, μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

«Τα χτυπήματα σε πυρηνικούς σταθμούς είναι μια πολύ επικίνδυνη τρομοκρατική πράξη. Αν απαντήσουμε μπορεί μόνο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί στην Ευρώπη» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας για τις επιθέσεις της Ουκρανίας, ενώ απείλησε και με κατάρρευση την παγκόσμια οικονομία αν στερηθεί τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Σημείωσε πως είναι ιερό χρέος και καθήκον του ρωσικού στρατού να πετάξει τους Ουκρανούς στρατιώτες έξω από την περιοχή του Κουρσκ: «Το ιερό καθήκον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι να πετάξουν τον εχθρό έξω από το ρωσικό έδαφος και να προστατεύσουν τους πολίτες» είπε και διεμήνυσε πως βασική προτεραιότητα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς.

Τόνισε πως η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ είχε σκοπό να επιβραδύνει τη ρωσική προώθηση στο Ντονμπάς, αλλά απέτυχε καθώς το Κίεβο απλώς αποδυνάμωσε τις δυνάμεις του κατά μήκος του υπόλοιπου μετώπου.

Στη μεγαλύτερη επίθεση από το εξωτερικό σε ρωσικό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα στις 6 Αυγούστου με τη συνδρομή πλήθους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), βαρέων όπλων και πυροβολικού, μερικά από τα οποία ήταν δυτικής κατασκευής.

Είπε πως η Ουκρανία, με το να μεταφέρει μεγάλες και καλά εκπαιδευμένες μονάδες μέσα στη Ρωσία, αποδυναμώθηκε και επέτρεψε στη Ρωσία να επιταχύνει την επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ρωσική προώθηση στην πόλη Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ήταν επιτυχής.

«Θέλουμε να κερδίσει η Χάρις»

Η Ρωσία ήθελε προηγουμένως ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά τώρα υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος, προτού ο Μπάιντεν αποσυρθεί από την προεδρική αναμέτρηση, πως τον προτιμούσε από τον Τραμπ επειδή ο Μπάιντεν είναι ένας πιο προβλέψιμος «παλαιάς σχολής» πολιτικός.

Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, ο Ρώσος πρόεδρος είπε εξάλλου σήμερα πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος Τραμπ είχε επιβάλει πολλές «κυρώσεις και περιορισμούς» σε βάρος της Ρωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version