Πέμπτη, 18 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ποιος είναι ο σωματοφύλακάς του που διόρισε γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ποιος είναι ο σωματοφύλακάς του που διόρισε γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου
Φωτογραφία: Reuters

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε τον Αλεξέι Ντιούμιν, έναν σύμβουλο και πρώην σωματοφύλακά του, γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου, ενός συμβουλευτικού σώματος προς τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Μετά την επανεκλογή του για μια ακόμη εξαετή θητεία νωρίτερα μέσα στον χρόνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε τον πρώην σωματοφύλακά του Ντιούμιν σύμβουλό του σε θέματα της αμυντικής βιομηχανίας.

Ποιος είναι ο Αλεξέι Ντιουμίν

Ο Αλεξέι Ντιουμίν, είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

– Γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1972 στο Κουρσκ. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός γιατρός και η μητέρα του δασκάλα.

– Το 1995 εισήλθε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουράς (FSO). Ήταν σωματοφύλακας τόσο του προέδρου Μπόρις Γέλτσιν όσο και του πρωθυπουργού, Βίκτορ Τσερνομυρντίν.

-Τον Αύγουστο του 1999, ο Ντιουμίν ανέλαβε τη φύλαξη του προέδρου Πούτιν.

«Ήμουν μέλος μιας ομάδας αξιωματικών που εξασφάλιζε την ασφάλεια του προέδρου παντού – στη Ρωσία και στο εξωτερικό», δήλωνε ο Ντιουμίν.

«Η κάθε μέρα ξεκινούσε με μια αναφορά στον πρόεδρο σχετικά με τις επιχειρησιακές αναφορές. Πρέπει να έχει ενημέρωση για τις περιοχές, για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

-Το 2012, διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής σωματοφυλακής. Το 2014, διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της GRU (ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών). Ήταν ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά πίσω από την προσάρτηση της Κριμαίας. Το 2015, έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

-Το 2016 εξελέγη κυβερνήτης της περιοχής Τούλα.
– Στις 2 Μαΐου, παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική συνάντηση τετ-α-τετ με τον Πούτιν κατά την οποία ο πρόεδρος τον συνεχάρη για την «εντυπωσιακή» αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις