Κόσμος

Βολοντίμιρ Ζελέσνκι: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι εφικτή

Η ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ θα σταθεροποιήσει τις παγκόσμιες σχέσεις λέει ο Ουκρανός πρόεδρος

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξακολουθεί να πιέζει ώστε η Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς κάποια αποτέλεσμα μέχρι τώρα,.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι «εφικτή», όμως η Ουκρανία θα πρέπει να αγωνιστεί για να πείσει τους συμμάχους να την κάνουν πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μια ομιλία προς Ουκρανούς διπλωμάτες.

Η Ουκρανία έχει κάνει κατ΄επανάληψη έκκληση στο ΝΑΤΟ να απευθύνει πρόσκληση στο Κίεβο ώστε να γίνει μέλος. Η δυτική στρατιωτική συμμαχία έχει πει πως η Ουκρανία θα ενταχθεί στις τάξεις της κάποια μέρα αλλά δεν έχει ορίσει ημερομηνία ούτε έχει απευθύνει πρόσκληση.

Η Μόσχα επικαλέστηκε την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ως έναν από τους κύριους λόγους για την εισβολή της στη χώρα το 2022. Το Κίεβο λέει ότι η ένταξη στο σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας, ή μια ισοδύναμη εγγύηση ασφαλείας, θα είναι κρίσιμη σε ένα σχέδιο ειρήνης ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί ξανά.

«Όλοι καταλαβαίνουμε πως η πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η ένταξη στη συμμαχία μπορεί να είναι μόνο πολιτική απόφαση”, είπε ο Ζελένσκι στους διπλωμάτες σε μια συνάντηση στο Κίεβο. “Η συμμαχία είναι για την Ουκρανία εφικτή, αλλά είναι εφικτή μόνο αν παλέψουμε για την απόφαση αυτή σε όλα τα αναγκαία επίπεδα».

Ο Ζελένσκι είπε πως οι σύμμαχοι πρέπει να ξέρουν τι μπορεί να φέρει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και πώς η ένταξή της στη συμμαχία θα σταθεροποιήσει τις παγκόσμιες σχέσεις.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ