Κόσμος

Βόμβα από τον Τραμπ: Αποχωρεί από την συμφωνία του Παρισιού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι έχει αποφασίσει να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η οποία έχει ορίσει μακροπρόθεσμους στόχους σε κάθε χώρα-μέλος της για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού, η οποία συνήφθη το 2015 μεταξύ 194 χωρών, καθώς θεωρεί ότι η πλήρης συμμόρφωση της χώρας του με τους όρους της συμφωνίας θα μείωνε το ΑΕΠ κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία και έχει εξηγήσει πως αυτό θα σήμαινε πως θα «έκλειναν εργοστάσια σε όλη τη χώρα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε κατ’ ιδίαν σε πολλούς συνεργάτες του που ασχολούνται με το θέμα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, EPA) Σκοτ Προύιτ, ότι σχεδιάζει να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία, έγραψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, ο οποίος επικαλέστηκε τρεις ενημερωμένες πηγές.

Χθες (27.05.2017) ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησής του για το θέμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο δήμος Βαρκελώνης μπλοκάρει την έξωση δεκάδων ενοικιαστών: Αγοράζει πολυκατοικία για να μην γίνουν Airbnb τα διαμερίσματα
Δικαιώθηκαν με απόφαση του δήμου οι ενοικιαστές της πολυκατοικίας. Ανάμεσά τους και ο δάσκαλος που έγινε σύμβολο της στεγαστικής κρίσης στην Ισπανία
Ο δήμος Βαρκελώνης μπλοκάρει την έξωση δεκάδων ενοικιαστών: Αγοράζει πολυκατοικία για να μην γίνουν Airbnb τα διαμερίσματα