Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

“Βόμβα” για Σόιμπλε: “Συγκάλυψε την υπόθεση κατασκοπείας”

“Βόμβα” για Σόιμπλε: “Συγκάλυψε την υπόθεση κατασκοπείας”

Η προεκλογική μάχη στη Γερμανία “φουντώνει” και τα μαχαίρια βγαίνουν για τα καλά! Το SPD, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και νυν εταίρος της Μέρκελ στην κυβέρνηση, κατηγορεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως γνώριζε αλλά… “κουκούλωσε” υπόθεση κατασκοπείας!

«Πότε και τι γνώριζε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την υπόθεση κατασκοπίας σε βάρος των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας από την Ελβετία». Με αυτή τη φράση σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Neue Westfälische Zeitung, ο Αχιμ Πόστ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας του να δώσει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη.

«Είναι προφανές ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συγκάλυψε αυτήν την απίστευτη υπόθεση κατασκοπίας των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Όταν η Β. Ρηνανία-Βεστφαλία άρχισε να αγοράζει CD με τα στοιχεία (Γερμανών φοροφυγάδων) στην Ελβετία ένας ήταν εντελώς αντίθετος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι πληροφοριοδότες και κατάσκοποι είχαν τοποθετηθεί στις φορολογικές αρχές της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σιώπησε ένας, ο Βόλφκγανγκ Σόιμπλε», πρόσθεσε ο Άχιμ Ποστ, ο οποίος προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών τόσο στηBundestag, όσο και στις αρμόδιες επιτροπές του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε