Site icon NewsIT

Βόμβα σε σχολείο της Λιβύης – 12 παιδιά τραυματίστηκαν

05.02.2014 | 17:17
Βόμβα σε σχολείο της Λιβύης – 12 παιδιά τραυματίστηκαν

Δώδεκα παιδιά τραυματίστηκαν σήμερα από μια βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε ιδιωτικό σχολείο στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ένας γιατρός και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έξι τραυματισμένους μαθητές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αλ Τζάλα. Έξι ακόμη, δύο εκ των οποίων σοβαρά τραυματισμένοι, μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο της Βεγγάζης, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη σήμερα πάνω από τον τοίχο του περιβόλου ενός ιδιωτικού δημοτικού σχολείου στη Βεγγάζη την ώρα του διαλείμματος», δήλωσε η Φάντια αλ Μπαργάτι, εκπρόσωπος του νοσοκομείου αλ Τζάλα, επισημαίνοντας ότι έξι παιδιά έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο. «Τα τραύματά τους είναι ελαφρά και επιπόλαια», πρόσθεσε.

«Μάρτυρες είδαν έναν άνθρωπο να ρίχνει τον εκρηκτικό μηχανισμό την ώρα του διαλείμματος πάνω από τον τοίχο του σχολείου», επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος», πρόσθεσε η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα «για να εντοπιστεί ο δράστης της επίθεσης».

Η Βεγγάζη, απ’ όπου ξεκίνησε η εξέγερση του 2011 εναντίον του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, είναι πλέον θέατρο συγκρούσεων και προπύργιο εξτρεμιστών ισλαμιστών οι οποίοι κατηγορούνται για δεκάδες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και στόχων δυτικών συμφερόντων.

Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού είναι συχνά στόχος των επιθέσεων των ισλαμιστών.

Το σώμα αυτό του στρατού ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συνελήφθησαν τέσσερις άνθρωποι στη Βεγγάζη στην κατοχή των οποίων βρέθηκε «ένας κατάλογος αξιωματικών που έχουν ήδη δολοφονηθεί και που πρόκειται να δολοφονηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόπειρα δολοφονίας κατά του υπ. Εσωτερικών της Λιβύης

Στα άδυτα της φρίκης: Εδώ βίαζε ανήλικα αγόρια και κορίτσια ο Καντάφι

“ΠΩΛΕΙΤΑΙ” στους Λίβυους η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων! Τι συμφωνία θέλουμε να υπογράψουμε!

Πάνω από 640 τραυματίες από πυροτεχνήματα στη γιορτή του Μωάμεθ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version