Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Έστειλε ξανά «δωράκι» μπαλόνια γεμάτα με σκουπίδια στη Νότια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Έστειλε ξανά «δωράκι» μπαλόνια γεμάτα με σκουπίδια στη Νότια Κορέα
Φωτογραφία αρχείου - Reuters

Στο προεδρικό μέγαρο στη Σεούλ, στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, έφτασαν αυτή τη φορά τα μπαλόνια που γέμισε με σκουπίδια η Βόρεια Κορέα και τα έστειλε στην «αντίπαλη» χώρα.

Τα σκουπίδια που μετέφεραν τα μπαλόνια εντοπίστηκαν στην περιοχή γύρω από το κυβερνητικό συγκρότημα στην περιοχή Γιονγκσάν, ανέφερε σε ανακοίνωση της η υπηρεσία ασφαλείας της Νότιας Κορέας για το «δωράκι» που τους έστειλε η Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε την «επίθεση» με τα βρωμερά μπαλόνια τον Μάιο του 2024, έχοντας στείλει συνολικά εκατοντάδες, με αποτέλεσμα ο στρατός της Νότιας Κορέας να αρχίσει για ακόμα μία φορά τις μεταδόσεις μηνυμάτων από μεγάφωνα.

«Είναι άβολο για εμάς όταν έρχονται τα μπαλόνια. Είναι σκουπίδια αυτά που έρχονται», δήλωσε στο Reuters ο Κο Σεόκ-νοχ, κάτοικος του Παζού που ανησυχεί για τα μπαλόνια που φτάνουν στην περιοχή που μένει.

Παρά το γελοίο της υπόθεσης, η κίνηση αυτή της Βόρειας Κορέας έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην περιοχή.

Τον προηγούμενο μήνα μετά από ακόμη μία αποστολή μπαλονιών, σταμάτησε η λειτουργεία του Ίντσεον, του 5ου πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου στον κόσμο.

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πως στέλνει τα «δωράκια» στη Νότια, καθώς πολλοί ακτιβιστές της Νότιας, τους έστελναν τακτικά μπαλόνια που περιείχαν τρόφιμα, φάρμακα, χρήματα, στικάκια USB με βιντεοκλίπ μουσικής K-pop, τηλεοπτικές σειρές και φυλλάδια κατά της πρωτεύουσας της Βόρειας, Πιονγκγιάνγκ.

«Με τους ανέμους να στρέφονται τώρα δυτικά, τα ύποπτα μπαλόνια με σκουπίδια με στόχο τον Νότο κινούνται προς το βόρειο τμήμα της Γκιεόνγκι», δήλωσε το Κοινό Επιτελείο Στρατού (JUS), ενώ ο νοτιοκορεάτικος στρατός επιβεβαίωσε πως αυτή η παρτίδα μπαλονιών, είναι η δεύτερη που στάλθηκε σήμερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις