Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα και Νότια Κορέα εγκαινίασαν ιστορικό έργο! [pics]

Βόρεια Κορέα
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Νότια Κορέα και Βόρεια Κορέα εγκαινίασαν το έργο για τον εκσυγχρονισμό και τη διασύνδεση οδικών αρτηριών και σιδηροδρομικών γραμμών στα σύνορά τους.

Η τελετή θεμελίωσης ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί της Τετάρτης, 26.12.2018 (τοπική ώρα- 03.00 ώρα Ελλάδας), στον σταθμό Πανμούν στη συνοριακή πόλη Κεσόνγκ στην Βόρεια Κορέα. Παρευρέθηκαν περίπου 200 άτομα και από τις δύο πλευρές, με τις επίσημες ανακοινώσεις να κάνει το υπουργείο Επανένωσης της Νότιας Κορέας.

Η πραγματοποίηση της τελετής δεν είναι κάτι… νέο. Είχε ήδη αποφασιστεί κατά τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τον Σεπτέμβριο. Κατά την πρώτη τους συνάντηση κορυφής τον Απρίλιο, ο Μουν και ο Κιμ συμφώνησαν να εκσυγχρονίσουν και εν τέλει να διασυνδέσουν τις οδικές αρτηρίες και τις σιδηροδρομικές γραμμές στα σύνορα των χωρών τους.

Όλες οι σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών κόπηκαν από τον Πόλεμο της Κορέας, ο οποίος έληξε με συμφωνία κατάπαυσης πυρός

Στη σημερινή τελετή εκφώνησαν λόγους ο υπουργός Γαιών, Υποδομών και Μεταφορών της Νότιας Κορέας Κιμ Χιουν-μι καθώς και ο Κιμ Γιουν Χιοκ, ο υφυπουργός Σιδηροδρόμων από την Βόρεια Κορέα.

Μεταξύ των παρευρισκομένων από την πλευρά της Νότιας Κορέας ήταν και πέντε πολίτες, οι οποίοι χωρίστηκαν από τους συγγενείς στη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

Δείτε φωτογραφίες από την Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις