Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φτιάχνει… ιδιωτικούς διαδρόμους προσγείωσης!

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φτιάχνει… ιδιωτικούς διαδρόμους προσγείωσης!

Μετά την απόφαση να έχει η Βόρεια Κορέα τη δική της ώρα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν που λατρεύει τα αεροπλάνα φτιάχνει και ιδιωτικούς διαδρόμους προσγείωσης των αγαπημένων του αεροσκαφών!

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν συμμερίζεται τους φόβους του πατέρα του για τα αεροπλάνα. Το αντίθετο μάλιστα. Αγαπάει τόσο πολύ τα αεροπλάνα που έχει δώσει εντολή να φτιαχτούν κοντά σε κάποια από τα… παλάτια του μικροί διάδρομοι όπου θα μπορούν να προσγειωθούν μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη.

Η κατασκευή των ιδιωτικών διαδρόμων προσγείωσης με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν ξεκίνησε το 2014 και κάποιοι έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες.

“Οι διάδρομοι εντοπίζονται κοντά σε συγκροτήματα της οικογένειας του Κιμ, πολλές φορές μέσα στην περίμετρο ασφαλείας και δίπλα σε ιδιωτικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς τους οποίους χρησιμοποιούσε ο Κιμ Γιονγκ Ιλ”, είπε στο Reuters ο Κέρτις Μέλβιν του αμερικανοκορεατικού Ινστιτούτου στο πανεπιστήμιο Τζονς Χοπκινς της Ουάσινγκτον.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρας του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, φοβόταν να πετάξει με αεροπλάνο και ταξίδευε παντού με τρένο, ακόμη και στα επίσημα ταξίδια του στην Κίνα και τη Ρωσία.

Ένας από τους πέντε διαδρόμους του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται κοντά στο παλάτι του στην ανατολική πόλη – λιμάνι Γονσάν. Έχει φτιαχτεί πάνω από ένα ελικοδρόμιο, όπου ο Κιμ υποδέχτηκε τον άλλοτε σταρ του NBA Ντένις Ρόντμαν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε