Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Ο πύραυλος Hwasong-15 μπορεί να πλήξει την Ουάσινγκτον

"Γίναμε πυρηνική δύναμη". "Ο νέος πύραυλος μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της αμερικανικής Ηπείρου". Οι ανακοινώσεις από τη Βόρεια Κορέα φαίνεται πως δεν ήταν απλή προπαγάνδα αυτή τη φορά. Η Πιονγκγιάνγκ σε λίγο καιρό θα είναι σε θέση να "χτυπήσει" ακόμη και την Ουάσινγκτον!

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) Hwasong-15 τον οποίο εκτόξευσε δοκιμαστικά την Τετάρτη (29.11.2017) η Βόρεια Κορέα είναι όντως ο πιο ισχυρός που έχει κατασκευάσει ποτέ. Και μπορεί να φτάσει μέχρι την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν αναλυτές που είδαν τα video και τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Στόχος η Ουάσινγκτον;

Ο Hwasong-15 μπορεί να διανύσει πάνω από 13.000 χιλιόμετρα, εκτίμησε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας στο Reuters. Έκρινε επίσης η δοκιμή ήταν επιτυχής και δείχνει ότι πλέον η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να πλήξει την Ουάσινγκτον.

northkoreamissile northkoreamissile

Δεν αποκλείεται μάλιστα η Βόρεια Κορέα να απέχει μόλις 2 ή 3 δοκιμές πριν τον… στόχο της. Αφού μελέτησαν τα βίντεο και τις φωτογραφίες του Hwasong-15, αναλυτές σημείωσαν ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι πράγματι πλέον σε θέση να πλήξει με πυρηνικά όπλα οποιοδήποτε σημείο της αμερικανικής επικράτειας.

Και δεν απέκλεισαν ένα σενάριο που μοιάζει με εφιάλτη: μπορεί να απέχει δύο ή τρεις δοκιμές από το να θέσει τον πύραυλο σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

https://youtu.be/xmsLfii5T78

Το είπαν και στον Τραμπ

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν αναγνώρισε την Πέμπτη (30.11.2017) κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Τραμπ ότι ο νέος πύραυλος είναι ο πιο προηγμένος που έχει κατασκευάσει η Βόρεια Κορέα μέχρι σήμερα.

Βόρεια Κορέα ΗΠΑ northkoreamissile northkoreamissile

Ωστόσο, θεωρείται ότι ακόμη υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί. Όπως η επανείσοδος στην ατμόσφαιρα και η καθοδήγηση του στην τελική φάση της πτήσης του.

Ταυτόσημη ήταν η εκτίμηση του εκπροσώπου του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Reuters.

“Φεύγει” η Γερμανία από τη Βόρεια Κορέα

Η Γερμανία έχει μειώσει τη διπλωματική της παρουσία στη Βόρεια Κορέα και θα συνεχίσει να το πράττει για να εντείνει την «πίεση» στην Πιονγκγιάνγκ. Για την ώρα, πάντως, δεν έχει ανακαλέσει τον πρεσβευτή της, δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Έχουμε ήδη μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της πρεσβείας μας στη Βόρεια Κορέα και πρόκειται να τον μειώσουμε εκ νέου», είπε ο Γκάμπριελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

northkoreamissile northkoreamissile

Το Βερολίνο ανακάλεσε δύο διπλωμάτες, ετοιμάζεται να επαναπατρίσει έναν τρίτο και μπορεί να πάει παραπέρα, σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διευκρίνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο Γκάμπριελ πρόσθεσε ότι η Πιονγκγιάνγκ κλήθηκε επίσης να «μειώσει το διπλωματικό προσωπικό της» στο Βερολίνο. Αλλά δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο
4 τραυματίες από την επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές - Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν 56
Θραύσματα από drone προκάλεσαν επίσης ζημιές σε μια κατοικία και σε αρκετά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διαφορετικά τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας
Επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945